29 / 04 / 2024

Öğretmen ataması, mülakat, sınav sistemi... Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den son dakika açıklaması geldi!

Öğretmen ataması, mülakat, sınav sistemi... Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den son dakika açıklaması geldi!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenleri yakından ilgilendiren, öğretmenlik kariyer basamakları süreci ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.



Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, en az 10 yıllık bir öğretmenin bir test sınavı ile değerlendirilmesinin doğru bulmadığını söyleyerek konu ile ilgili yeni formülleri önümüzdeki haftalarda paylaşacağını açıkladı. 

ÖĞRETMEN ATAMASI, MÜLAKAT, SINAV SİSTEMİ!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlik kariyer basamakları süreci ile ilgili Anayasa Mahkemesinin iptal kararının gerekçesini beklediklerini söyledi.Bakan Tekin bir önceki gibi test sınavının yapılması halinde, sınavın bir mali yükü olduğuna değindi.

Tekin ''Ayrıca en az 10 yıllık bir öğretmenin bir test sınavı ile değerlendirilmesini de doğru bulmuyorum. O yüzden bu konuda hazırladığımız bir formülü önümüzdeki hafta sizlerle paylaşacağız." açıklamasını yaptı.

Öğretmen ataması, mülakat, sınav sistemi... Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin den son dakika açıklaması geldi!

BAKAN TEKİN'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI!

Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Öğretmenler Odası sohbetlerinin en önemli konularından birisinin kariyer basamakları olduğunu ifade etti.

Konuyla ilgili nihai çözüm için Anayasa Mahkemesinin gerekçeli kararını beklediklerini belirten Tekin,  kısa vadeli önümüzdeki sınav için küçük bir düzenleme planladıklarını açıklayarak '' Eğer daha önceki gibi test sınavı yaparsak, bu sınavın bir mali yükü var. Ayrıca en az 10 yıllık bir öğretmenin bir test sınavı ile değerlendirilmesini de doğru bulmuyorum. O yüzden bu konuda hazırladığımız bir formülü önümüzdeki hafta sizlerle paylaşacağız.'' ifadelerini kullandı.

Bakan Tekin böylece, hem kanundaki sınav zorunluluğunu aşılmış olacak, hem sınav ücreti sıkıntısını ortadan kaldıracak hem de genel politikalarla uyumlu hızlı çözüm üretileceğini belirtti. Tekin, bunların olması halinde de '' öğretmenler odası sohbetlerimizden bir talebi daha hayata geçirmiş olacağız." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Tekin resmen duyurdu: O dersten ortalaması 70 olmayan geçemeyecek!

Okullarda 9 gün tatil kararı: MEB o tarihte anaokulundan liseye kadar her sınıf için tatile girileceğini duyurdu

Bakan Tekin yeni eğitim öğretim döneminde uygulanacak yeni kuralları tek tek açıkladı! Uymayana disiplin cezası!

Yeni öğretmen alım takvimi Ekim'de açıklanacak! Bakandan son dakika müjdesi!

Geri Dön