28 / 04 / 2024

Bakan Tekin yeni eğitim öğretim döneminde uygulanacak yeni kuralları tek tek açıkladı! Uymayana disiplin cezası!

Bakan Tekin yeni eğitim öğretim döneminde uygulanacak yeni kuralları tek tek açıkladı! Uymayana disiplin cezası!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim öğretim döneminde uygulanacak yasakları açıkladı.  Öğrenciler yeni tedbirler ile yeni döneme başlarken yeni kurallara uymayanlara disiplin cezası verilecek. İşte yeni yasaklar... 



2023-2024 eğitim öğretim yılına sayılı günler kala tüm öğrencileri etkileyecek önemli bir karara imza atıldı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 11 Eylül tarihini işaret ederek yeni kuralları tek tek açıkladı. Öğrenciler yeni tedbirler ile yeni döneme başlarken detaylarda merak  araştırıyor. İşte yeni dönemin yeni yasakları...

BAKAN TEKİN YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİNİN YASAKLARINI AÇIKLADI!

Tüm öğrencileri derinden etkileyen yeni kararları tek tek açıklayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim öğretim döneminde uygulanacak yasakları açıkladı.

Eğitim öğretim sürecinin daha işlevsel olması için alınan kararlardan öğrenciler pek mutlu olmadı. Öğrencilerin daha iyi bir eğitim almasını amaçlayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni kuralları açıkladı.

Bakan Tekin yeni eğitim öğretim döneminde uygulanacak yeni kuralları tek tek açıkladı! Uymayana disiplin cezası!

OKULLARDA YENİ KURALLAR!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim öğretim döneminde uygulanacak yeni kuralları açıkladı.
Bakan Tekin:  "Öğrencilerimizin okul içinde ve sınıflarda derslerini aksatacak şekilde cep telefonu kullanmaları ve bu türden cihazlarla sınıflara girilmemesi konusunda önlemler alacağız." dedi.

Yeni dönemde geçerli olacak kurallara uymayan öğrencilerin disiplin cezaları ile karşı karşıya kalacağı belirtildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan yeni kurallar şu şekildedir:

Disiplin kurallarının ihlali: Her okulda geçerli olan belirli bir disiplin kuralı olduğu belirtilirken bu kuralların ihlal edilmesi durumunda öğrencilere ceza verileceği aktarıldı. Sınıf kurallarına uymamak, öğretmenin talimatlarına uymamak, okulun giyim kurallarını ihlal etmek bu kurallardan bazıları.

Şiddet veya tehdit: Öğrencilerin bir başka öğrenciye veya okul personeline şiddet uygulamasının veya tehdit etmesi halinde ciddi bir disiplin cezası verilecek. Bu davranışların okul güvenliğini tehlikeye attığı vurgusu yapıldı.

Hırsızlık ve vandalizm: Okul mülküne zarar veren öğrenciler hakkında işlem başlatılacağı belirtilirken öğrencilerin veya personelin eşyaları çalması ya da zarar vermesi gibi suçlar disiplin cezası gerektirecek. 

Uyuşturucu ve alkol kullanımı: Okul içerisinde uyuşturucu veya alkol kullanmak ya da satmak gibi durumlara karşı ciddi disiplin cezaları uygulanacak. 

Devamsızlık sorunları: Okulda sürekli devamsızlık yapan veya Okulu sürekli olarak ihmal eden öğrencilerin de disiplin cezası ile karşı karşıya kalacağı aktarıldı. Bu durumda ve öğrencilerin eğitim sürecine müdahale edilecek. 

2024'te okullar ne zaman kapanacak? İşte MEB'in açıkladığı takvim

Özel okullarda şok! MEB’in ücret dağıttığı ders kitapları geri dönüşüm tesislerine satılıyor!

Geri Dön