28 / 04 / 2024

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin depremlere karşı okul yapılarını denetledi! Okul binaları depreme hazır mı?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin depremlere karşı okul yapılarını denetledi! Okul binaları depreme hazır mı?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kayseri'de okul yapılarının olası depremlere karşı hazırlık durumlarını inceleyerek değerlendirmelerde bulundu.



Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri'deki okul yapılarını inceleyerek okulların depremlere ne kadar hazır olduğu konusunda açıklamalarda bulundu.

OKUL ÜNVANINI TAŞIYAN BİN 131 YAPI VAR!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, çeşitli ziyaretler için Kayseri'ye geldi. Kayseri'deki okul binalarının depreme hazırlğı konusunda inceler yapan Tekin önemli açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin sadece Kayseri'de okul ünvanı taşıyan 1131 tane yapı olduğunu açıkladı. Okul dışındaki, laboratuvar binası, spor salonu, kütüphane binası ve benzeri yerlerin eklenmesiyle  ya da özel öğretim kurumu kapsamında olup okul olmayan yapılarla beraber, bu rakamın 5-6 binlere kadar çıktığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin '' Bu kadar fiziki yapı, yaklaşık 22 bin öğretmen ve 352 bin öğrenciyi topladığımızda şehrin nüfusunun önemli bir kısmının öğretmen ve öğrencilerden oluştuğunu görüyoruz" ifadelerini kullandı.

 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin depremlere karşı okul yapılarını denetledi! Okul binaları depreme hazır mı?

OKUL BİNALARI DEPREME HAZIR MI?

Bakan Tekin, ''Milli Eğitim Bakanlığı olarak büyük bir aileyiz diyerek''  büyük bir ailenin de problemlerini yerinde konuşmanın faydalı olacağının vurgusunu yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Kayseri'de değerlendirmelerini yaptıklarını açıklayarak '' Hem ilin genel anlamda eğitim ve öğretim süreçleriyle ilgili alınması gereken kararların, hem fiziki altyapı eksikliği varsa giderilmesi için alacağımız kararların, hem de özellikle 6 Şubat'la beraber biraz daha hassas olduğumuz binalarımızın, okul yapılarımızın olası depremlere karşı hazırlık durumlarında değerlendirmelerimizi yaptık.'' dedi.

Bu konuda iş bölümleri ve görevlendirmelerle üzerine düşenleri yapacaklarını belşrterek ''Ben, Kayseri'de eğitim öğretim süreçlerine katkı veren bütün paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.'' dedi.

 

Milli Eğitim Bakanı Tekin'den son dakika açıklaması: Kasımdaki ara tatil kalkıyor mu?
Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı! Tüm sınıflarda müfredat değişimi olacak
Bakan Tekin'den destek ödemesi duyurusu! Özel eğitim veren okullara yapılan destek ödemeleri belli oldu!

Geri Dön