28 / 04 / 2024

Milli Eğitim Bakanı Tekin'den son dakika açıklaması: Kasımdaki ara tatil kalkıyor mu?

Milli Eğitim Bakanı Tekin'den son dakika açıklaması: Kasımdaki ara tatil kalkıyor mu?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AKP TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin ara tatile ilişkin sorduğu soruları yanıtladı. Peki ara tatil kalkıyor mu? İşte Bakan Tekin'den son dakika ara tatil açıklaması...



Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin gazetecilerin ''ara tatil' ile ilgili sorduğu soruları yanıtladı. Haberin yayılması üzerine öğrenciler ve veliler ''ara tatil kaklıyor mu, Kasımdaki ara tatil kalkdırılacak mı?'' sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. İşte Bakan Tekin'den son dakika ara tatil açıklaması...

KASIMDA ARA TATİL KALKIYOR MU?

Bakan Tekinden son dakika ara tatili açıklaması geldi. Ara tatile sayılı günler kala öğrenci ve öğretmenleri şaşkına uğratan açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Velilerden, öğrencilerden, öğretmenlerden öyle bir talep gelirse bakarız. Bu yılkini gördükten sonra değerlendirme yaparız" dedi. Tekin, "Şu an gündemimizde bu ara tatillerle ilgili herhangi bir şey yok" diye konuştu.

"ŞU AN GÜNDEMİMİZDE ARA TATİLLE İLGİLİ BİR ŞEY YOK"

Milli Eğitim Bakanlığı'nda her Genel Müdürlüğün bünyesinde bir tane İzleme Değerlendirme Daire Başkanlığı olduğunu söyleyen Tekin, "Yapılan her şey, attığımız her adım o daire başkanlığı tarafından izleniyor. Bu yıl ara tatilden sonra rapor oluşturulur.

Bakarız, öğrenciler, veliler, öğretmenler mutlu ise biz de devam edeceğiz. Eleştiri, eğitim süreciyle ilgili bir problem varsa ona göre çözüm alınabilir. Benim kişisel kanaatim Türkiye çapında değil, bölgesel olarak uygulanabilir. Şu an gündemimizde bu ara tatillerle ilgili herhangi bir şey yok" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Tekin den son dakika açıklaması: Kasımdaki ara tatil kalkıyor mu?

2023 ARA TATİL NE ZAMAN?

Takvime göre, ilk ara tatil 13-17 Kasım tarihleri arasında yapılacak.

YARIYIL TATİLİ NE ZAMAN?

Öğrenciler, 22 Ocak Cuma günü yarıyıl tatiline çıkacak. 5 Şubat tarihinde ise ikinci dönem başlayacak.

İKİNCİ ARA TATİL NE ZAMAN?

Bahar döneminde yapılacak ikinci ara tatilin tarihi ise 8 ile 12 Nisan arası olarak belirlendi. Eğitim-öğretim yılı 14 Haziran tarihinde  tamamlanacak.

Öğretmen ataması, mülakat, sınav sistemi... Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den son dakika açıklaması geldi!

Milli Eğitim Bakanı Tekin resmen duyurdu: O dersten ortalaması 70 olmayan geçemeyecek!

Geri Dön