28 / 04 / 2024

IMF'den son dakika açıklaması! 

IMF'den son dakika açıklaması! 

IMF'den son dakika açıklaması geldi! Gelişmekte olan ekonomiler gelecek yıllarda önemli ölçüde iklim finansmanına ihtiyaç duyacak!



Uluslararası Para Fonu (IMF), yükselen ve gelişmekte olan ülkelerin, sera gazı emisyonlarını azaltmak ve iklim değişikliğinin mevcut ve öngörülen fiziksel etkilerine uyum sağlamak için önümüzdeki birkaç yıl içinde önemli miktarda iklim finansmanı taahhüt etmesini bekliyor ve bunun 1 trilyon dolar olacağını söylendi.

IMF, Küresel Finansal İstikrar Raporu'nun "Yükselen Piyasalarda ve Gelişmekte Olan Ekonomilerde Özel İklim Finansmanını Artırmak: Zorluklar ve Fırsatlar" başlıklı 2'inci bölümünü yayımladı.

Raporda, yükselen ve gelişmekte olan ülkelerin küresel sera gazı emisyonlarının üçte ikisinden sorumlu olduğu ve birçoğunun iklim değişikliğinin tehlikelerine karşı oldukça savunmasız olduğu belirtiliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön