12 / 05 / 2024

IMF'den son dakika açıklaması! 

IMF'den son dakika açıklaması! 

IMF'den son dakika açıklaması geldi! Gelişmekte olan ekonomiler gelecek yıllarda önemli ölçüde iklim finansmanına ihtiyaç duyacak!



Rapor, yükselen ve gelişmekte olan ülkelerin, sera gazı emisyonlarını azaltmak ve iklim değişikliğinin mevcut ve öngörülen fiziksel etkilerine uyum sağlamak için önümüzdeki yıllarda önemli miktarda iklim finansmanına ihtiyaç duyacağını ortaya koyuyor. Bu ekonomilerin net sıfıra ulaşma yolunda ilerleme kaydettiğini vurguluyor. 2050 yılına kadar sera gazı emisyon hedefleri. Yenilenebilir enerjinin tek başına 2030 yılına kadar yılda 1 trilyon dolara ulaşabileceği belirlendi.

Raporda, özel finansmanın söz konusu hedeflere ulaşmanın anahtarı olduğu belirtilerek, Kovid-19 krizinin ardından kamu bütçelerinin zorlandığı ve yükselen piyasalar için borçlanma koşullarının sıkılaştığı aktarıldı. Rapor, iklim değişikliğinin fiziksel etkilerini dengelemek, tarıma, altyapıya ve su kaynaklarına uyum sağlamak, kalkınmak için karbon fiyatlandırması da dahil olmak üzere uygun iklim politikalarının oluşturulmasının önemini vurguluyor. 2030 yılına kadar sadece gelişmekte olan ülkelerin yılda 300 milyar dolara ihtiyacı olacağını belirtiyor.

Rapor, emisyonları azaltma çabaları Paris Anlaşması'nın küresel sıcaklık hedeflerinin altına düşerse, gelişmekte olan ve gelişmekte olan ülkelerdeki finansman ihtiyaçlarının keskin bir şekilde artacağını tespit ederek farklı bir tablo ortaya koyuyor.

Rapor, iklim risklerinin uygun fiyatlandırılmasına, yenilikçi finansman araçlarına, daha geniş bir yatırımcı tabanına, çok taraflı kalkınma bankalarına ve kalkınma finansmanı kurumlarına odaklanarak hızla artan özel iklim finansmanının öneminin altını çiziyor ve temel çözümler olarak artan katılım ve gelişmiş iklim istihbaratına dikkat çekiyor.

Bitcoin için krtik tahmin!
Bakan Nebati'den flaş asgari ücret açıklaması! Enflasyonun üzerinde olacak!
AB liderleri ve hükümetler doğal gaz tavan fiyatı konusunda anlaşma sağlayamadı!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön