02 / 05 / 2024

Milli Eğitim Bakanı Tekin resmen duyurdu: O dersten ortalaması 70 olmayan geçemeyecek!

Milli Eğitim Bakanı Tekin resmen duyurdu: O dersten ortalaması 70 olmayan geçemeyecek!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den temel eğitim yönetmeliğinin detayları ile ilgili önemli açıklamalar geldi. Tekin öğrencilerin o dersin ortalaması 70 olmayanların sınıfı geçemeyeceğini açıkladı. İşte okullarda yeni sistem...



Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, temel eğitim yönetmeliğinin detayları hakkında bilgş verdi. Tekin Türkçe ortalaması 70 olmayan öğrencilerin sınıfı geçemeyeceğini söyledi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI TEKİN RESMEN DUYURDU!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı bir televizyon kanalında, temel eğitim yönetmeliğinin detaylarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Sınıf geçmede yeni düzenlemeyi anlatan Tekin, belli derslerin ortalamanın üstünde olması gerektiğine vurgu yaprak  Temel eğitim yönetmeliğinde yer alan Türkçe dersinden 70 alma zorunluluğu getirdiklerini açıkladı.

Daha yönetmeliği yayınlamadıklarını söyleyen Tekin,  önümüzdeki hafta çıkacacğını açıklayarak, 70 ortalamayı tutturamayan öğrencilerin geçemeyeceğini aktardı.

AÇIK LİSE SINAVLARI YÜZ YÜZE YAPILACAK!

Bakan Tekin, açık liselerdeki yeni düzenleme sonrasında gelinen son durumu hakkında da bilgi verdi. Tekin açıkl lisede sınavların artık online değil yüz yüze yapılacağını açıkladı.

Açık lise ile ilgili uygulamaya baktıklarını söyleyen Tekin, ''An itibariyle bizim tanımladığımız meşru gerekçeler, sebeplerle açık liseye kayıt yaptıran öğrenci sayısı çok azalmış durumda.

Yaklaşık 10 bin kayıt yaptıran öğrenci var. Aldığımız tedbirin kamuoyunda pozitif karşılık bulduğunu ve doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Bu yıl açık lise sınavları da yüz yüze olacak." diyerek vurguladı.

 Milli Eğitim Bakanı Tekin resmen duyurdu: O dersten ortalaması 70 olmayan geçemeyecek!

"ATAMA SÜRECİNİ BAŞLATIRIZ DİYE DÜŞÜNDÜM"

Bakan Tekin, öğretmen atamalarına yönelik de kritik açıklamalarda bulundu Tekin "Benim arzum, isteğim şuydu.'' diyerek konuya giriş yaparak,  bütçe kanunu geçmeden rakamlar belli olursa atama sürecini başlatabileceklerini ve 3 ay içerisinde yeni eğitim yılı başlarken öğretmelerin de atamalarının olacağını yaparız diye düşündüğünden bahsederek, konuyu ilgil bakanlarla paylaşacağını söyledi. 

Okullarda 9 gün tatil kararı: MEB o tarihte anaokulundan liseye kadar her sınıf için tatile girileceğini duyurdu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin duyurdu! Öğretmen atamalarında değişikliğe gidiliyor! İşte yeni sistem...

Bakan Tekin yeni eğitim öğretim döneminde uygulanacak yeni kuralları tek tek açıkladı! Uymayana disiplin cezası!

 


Geri Dön