27 / 04 / 2024

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin nereli? Hangi görevlerde bulundu? Nerede okudu?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin nereli? Hangi görevlerde bulundu? Nerede okudu?

Prof. Dr. Yusuf Tekin, kabinenin açıklanmasıyla beraber yeni dönemin Milli Eğitim Bakanı (MEB) oldu. Kabinede yer alacak isimlerin açıklanmasından sonra Prof. Dr. Tekin'in hayatı, eğitimi ve bulunduğu görevler gibi bilgiler merak konusu oldu.



Prof. Dr. Yusuf Tekin, 1970’da Erzurum'un Tortum ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Rize'de tamamladı. Bakan Yusuf Tekin,  Ankara  Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden 1994 yılında mezun oldu. Prof. Dr. Tekin, mesleki kariyerine aynı yıl Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Siyaset ve Sosyal Bilimler Anabilim Dalı'nda araştırma görevlisi pozisyonunda başladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin nereli? Hangi görevlerde bulundu? Nerede okudu?

1997 yılında siyaset ve sosyal bilimler alanında yüksek lisans yapan Tekin, 2002 yılında ise aynı alanda doktorasını tamamladı. Yusuf Tekin, daha sonra, Gaziosmanpaşa Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'ne öğretim üyesi olarak görev almaya başladı. Bu fakültede 2007 yılına kadar yardımcı doçent olarak pozisyonunda bilimsel çalışmalarını yürüten Tekin, aynı yıl Siyaset ve Sosyal Bilimler (Siyasal Hayat ve Kurumlar) alanında doçent unvanını aldı.
2009’a kadar Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde görev almasının ardından, Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Fakültesi’ne terfi etti.

İşte Yusuf Tekin’in bulunduğu görevler...


Geri Dön