28 / 04 / 2024

Özel okullardaki servis ve yemek ücretlerine zam gelecek mi? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıkladı!

Özel okullardaki servis ve yemek ücretlerine zam gelecek mi? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıkladı!

Son zamanlarda artan fiyatlar vatandaşların gündeminden düşmüyor. Okulların açılması ile birlikte gözler şimdi de özel okullardaki servis ve yemek ücretlerine çevrildi. Peki özel okullardaki servis ve yemek ücretlerine zam gelecek mi? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin konu ile ilgili açıklamalarda bul



Milli Eğitim Bakanı Tekin, özel okulların servis ve yemek ücretleri ile ilgili "Özel okullarla yaptığımız istişarelerde servis ve yemek ücretlerinde kamuoyunu rahatsız edecek artışlar yapmamalarının garantisini aldık" diyerek velilere müjdeli haberi verdi.  

ÖZEL OKULLARA YEMEK VE SERVİS ÜCRETLERİNE ZAM GELECEK Mİ?

Bakan Tekin, özel okullardaki servis ve yemek ücretleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Tekin "Özel okullarla yaptığımız istişarelerde servis ve yemek ücretlerinde kamuoyunu rahatsız edecek artışlar yapmamalarının garantisini aldık" ifadelerini kullandı.

CEP TELEFONU YASAK!

Yusuf Tekin, "Okullarda Böyle bir usul asla yok, ne kayıt ücreti ne bağış zorunluluğu var. Bu konuda velileri zorlayanları hem hukuk hem de sözlü olarak uyarıyoruz" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Tekin, öğrencilerin cep telefonlarını derse girmeden teslim edeceklerini, öğretmenlerin de kötü örnek olmamaları adına sınıfa telefonla girmeyeceğini bildirdi.

Özel okullardaki servis ve yemek ücretlerine zam gelecek mi? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıkladı!

OKUL SERVİS ÜCRETLERİ YILLIK 100 BİN LİRAYA DAYANDI1

Okullarda servis ücretleri yıllık 100 bin lira seviyelerine çıkarken, bazı veliler birkaç komşu çocuğunun taşındığı ‘komşu turizm’i tercih etmeye başladı.

Okul servisi tarifesine göre İstanbul’da 0-1 km arası için servis ücreti 1.300 Türk Lirası oldu. Bu ücrete ilkokul ve ortaokullarda yer alması zorunlu rehber personel için yüzde 35’lik bir fark eklendiğinde velilerin ödemesi gereken ücret aylık 1.775 Türk Lirası'na kadar yükseliyor. 

Mesafe arttıkça ücret yükselirken, bazı özel okullarda sunulan özel hizmetler sebebiyle ücretler daha da tırmanıyor. Öyle ki bazı özel okullarda senelik 100 bin liraya kadar servis ücretleri talep ediliyor. 

Servis ücretlerine bir zam daha geliyor: Yüzde 60'ın ardından yeni zam yolda

Yüzde 60 zammın ardından İstanbul'da okul servis ücretlerine yeni zam geliyor!


 


Geri Dön