29 / 04 / 2024

Servis ücretlerine bir zam daha geliyor: Yüzde 60'ın ardından yeni zam yolda

Servis ücretlerine bir zam daha geliyor: Yüzde 60'ın ardından yeni zam yolda

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında alınan kararla okul servis ücretlerine yüzde 60 oranında zam yapılarak 792 liradan 1200 liraya yükseltilmişti. Fakat yeni bir zam daha geleceği öğrenildi. İşte detaylar...



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında alınan kararla okul servis ücretlerine yüzde 60 oranında zam yapılarak 792 liradan 1200 liraya yükseltilmişti. Ancak İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Günhan Sinar, yeni bir zam dalgasının yaklaştığını ve ocak ayı öncesinde yüzde 30-40 civarında artış talebinde bulunacaklarını açıkladı.

Sınar, servis ücretlerinde yaşanan problemleri Bloomberg HT’ye değerlendirdi. Servis ücretlerinde geçen yıla oranla yüzde 60 artış olduğunu belirten Sinar, “0-1 km arasında kalan ilk dilim bin 300 TL oldu. Burada yüzde 65’lik bir artış gerçekleşti, fakat kalan dilimlerde yüzde 60’lık artış oldu.. İlk dilim bin 300 TL, 23-25 km ise 3 bin 42 TL. Tabii bunlara yüzde 35 de rehber personel ücreti ilave ediliyor. Rehber personel ücreti, rehber personelin kullanılması zorunlu olan okullarda uygulanıyor” diye konuştu.

"OCAK AYINI BULMADAN YÜZDE 40 ZAM"

Sinar, geçtiğimiz dönemde yapılan zammın ardından servis ücretlerinin giderek yükseldiğine dikkat çekerek, önümüzdeki dönem için bir düzenleme beklentisi içerisinde olduklarını ifade etti. Söz konusu düzenlemeye göre yüzde 30-40 oranında artış taleplerinin olacağını belirtti.

"ÖZEL OKULLAR DAHA YÜKSEK ÜCRET ALIYOR"

Özellikle özel okullarda yaşanan sorunları da değerlendiren Sinar, özel okulların taşımacılık hizmetini taşımacı şirketler aracılığıyla sağladığını ve bazı durumlarda tarifeye uymadığını söyledi. Bu nedenle velilerin fazladan ödemeler yapabildiğini dile getirdi. Aynı zamanda özel okulların taşımacılık hizmetini doğrudan İstanbul servisçi esnafından alması gerektiğini vurgulayarak bu sayede daha adil ve düşük ücretlerle hizmet sunulabileceğini belirtti.

Sinar, İstanbul servisçi esnafının özellikle devlet okullarında hizmet verdiğini ve kaliteli bir hizmet sunduğunu ifade ederek, özel okulların da aynı şekilde hizmet almasının daha adil olacağını vurguladı. Bu şekilde aracı şirketlerin ortadan kaldırılacağını ve ücretlerin daha makul seviyelere düşeceğini dile getirdi. Bu noktada yapılan düzenlemelerle daha adil ve sağlıklı bir taşımacılık sistemi oluşturulabileceğini belirtti.

TMO fındığı kaç TL'den alıyor? İşte fiyat tarifesi

Velileri üzecek haber; Okul kıyafetlerine yüzde 60 zam

Acil durum fonu nedir? Acil durum fonu oluşturmak neden önemlidir? Acil durum fonu nasıl oluşturulur?


Geri Dön