05 / 05 / 2024

TMO fındığı kaç TL'den alıyor? İşte fiyat tarifesi

TMO fındığı kaç TL'den alıyor? İşte fiyat tarifesi

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Trabzon ilindeki üreticilerden fındık alımına başladı. Fındık bedeli, ürünlerin teslimatını takiben 30 gün içerisinde üreticilerin banka hesaplarına aktarılacak şekilde düzenlendi.



Türkiye'nin dünya ticaretindeki liderliğini sürdürdüğü fındık sektöründe, hasat işlemlerini tamamlayan üreticiler fındıklarını pazara sunmaya başladı. Toprak Mahsulleri Ofisi, 21 Ağustos tarihi itibarıyla kabuklu fındık alımı için randevu sistemini faaliyete geçirdi ve randevu alan üreticiler bugün itibarıyla fındıklarını alım noktalarına teslim etmeye başladılar. TMO, Trabzon ilinde 2 farklı noktada fındık alımı gerçekleştirirken, üreticiler fındıklarını Arsin ilçesindeki Arsin Organize Sanayi Bölgesi'ndeki TMO alım noktasına getiriyor. Burada alınan numunelerin ardından belirlenen fiyat üzerinden fındıklar teslim ediliyor.

"RANDEVU SİSTEMİ ÇOK İYİ"

Üretici Rasim Topçu, fındık hasadının yüksek kesimlerde hala devam ettiğini belirterek, "Randevu sistemi çok iyi. Belirlenen tarihte buraya geliyoruz ve sıra bekleme sorunu yaşamıyoruz. Şu anda bazı bölgelerde hasat işlemleri devam ediyor. Kimi akrabalarımız hala fındıklarını kurutamadı. Ancak biz işlerimizi tamamladık" şeklinde konuştu.

"FAZLA YOĞUNLUK YOK"

Diğer bir üretici Burhan Topçu ise, "Geçen sene de fındıklarımızı TMO'ya teslim ettik. Geçen yıl da memnun kalmıştık. Fındıklarımız kaliteli ve numune alındı. Şimdi bedelinin belirlenmesini ve fındıklarımızın değerinin hesaplanmasını bekliyoruz. İlk gün olduğu için fazla yoğunluk olmadığını düşünüyorum" dedi.

TMO FINDIK ALIM FİYATLARI

Üreticilerin merakla beklediği fındık alım fiyatları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 7 Ağustos'ta açıklandı. Bu çerçevede, Giresun kalitesine göre yüzde 50 sağlam iç fındık kilogram fiyatı 84 lira, levant kalite kabuklu fındık kilogram fiyatı 82 lira, sivri kalite kabuklu fındık kilogram fiyatı 80 lira, standart dışı kabuklu fındık kilogram fiyatı ise 75 lira olarak belirlendi.

30 GÜN İÇİNDE HESAPLARA YATACAK

TMO'nun kabuklu fındık alımları bugün itibarıyla ilk etapta 15 noktada başladı. Hasat durumuna ve yoğunluğa bağlı olarak bu sayının 60'a kadar çıkabileceği ifade ediliyor. Üreticilere ödeme ise, ürün teslimatını takip eden 30 gün içinde banka hesaplarına aktarılacak.

Velileri üzecek haber; Okul kıyafetlerine yüzde 60 zam

Acil durum fonu nedir? Acil durum fonu oluşturmak neden önemlidir? Acil durum fonu nasıl oluşturulur?

Son dakika BDDK'dan konut kredisi kararı: İkinci evi almak isteyenlere büyük engel


Geri Dön