28 / 04 / 2024

Son dakika BDDK'dan konut kredisi kararı: İkinci evi almak isteyenlere büyük engel 

Son dakika BDDK'dan konut kredisi kararı: İkinci evi almak isteyenlere büyük engel 

Son dakika haberi: Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) konut kredilerinde ve konut teminatlı kredilerde uygulanacak kredi değer oranlarında değişiklik yaptı. BDDK, mevcutta evi olanlara yeni alacakları evin değerinin yüzde 22,5'inden fazla konut kredisi verilmesini yasakladı. İşte haberi



Son dakika haberi... Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), ikinci bir ev almak isteyen kişilere yönelik olarak ev değerinin yüzde 22,5'ten fazlasını içeren konut kredilerinin verilmesini yasakladı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), konut kredileri konusunda yeni bir karar aldı. BDDK'nın resmi internet sitesindeki duyuruya göre, ikinci bir ev almayı düşünen vatandaşların kredi kullanım oranı düşürüldü.

Konut kredileri ve konut teminatlı kredilerde uygulanan kredi değer oranlarında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) değişikliğe gitti.

"Finansal istikrarın güçlendirilmesine yönelik koordineli makro ihtiyati tedbirler" çerçevesinde, ikinci veya daha fazla konut satın alacak bireyler için, kişinin kendisi, eşi veya 18 yaş altı çocuklarından en az birinin sahibi olduğu konut sayısına göre konut kredisi değer oranı yüzde 75 daraltılacak.

KREDİ ORANI İKİNCİ EVLER İÇİN DÜŞÜRÜLDÜ!

Karara göre, 5 milyon TL değerindeki bir evi, ikinci kez tapusu alınacak bir evi olan kişilere evin değerinin yüzde 22,5'i kadar kredi verilebilecek.

Söz konusu kişilere, ev edinimi amacıyla verilecek olan ikamet amaçlı gayrimenkul ipotekli kredilerde sermaye yeterliliği hesaplamasında (standart yaklaşıma göre hesaplanan) yüzde 35 risk ağırlığı yerine yüzde 150 risk ağırlığı uygulanacak.

Ancak, ilk konut alımlarında kredi değer oranlarında herhangi bir değişiklik olmayacak.

Kredi kartı kullananlar dikkat! 3 ay taksit imkanı geri geldi

Hemen bakın! Memur-emekli zammında yeni gelişme

Dikkat! Oldukça önemli! Kira sözleşmesi yaparken...


 


Geri Dön