28 / 04 / 2024

Hemen bakın! Memur-emekli zammında yeni gelişme

Hemen bakın! Memur-emekli zammında yeni gelişme

Son dakika haberine göre Memur ve memur emeklilerini ilgilendiren Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde zam konusunda anlaşmazlık yaşanması üzerine yetkili konfederasyon Memur-Sen, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na müracaat etti. Çalışmalarına yarın başlayacak kurulun, ay sonuna kadar süresi bulunuyor



 

Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde zam konusunda anlaşma sağlanamaması, memur ve memur emeklilerini yakından ilgilendiren bir gelişme olarak öne çıktı. Yetkili konfederasyon olan Memur-Sen, bu durum üzerine Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na başvurdu. Kurul, çalışmalarına yarın başlayacak ve kararını ay sonuna kadar vermek zorunda kalacak. Ancak Kurul'un vereceği karara itiraz edilemeyecek.

Özellikle 2024 ve 2025 yıllarındaki zam oranları konusunda uzlaşma sağlanamayan Kamu İşveren Heyeti ve Memur-Sen arasındaki müzakerelerin sonucunda, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu süreci başlatıldı.

Bu gelişme üzerine Memur-Sen, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na başvurduğunu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na iletti. Başvuruda, toplu sözleşme masasında uzlaşma sağlanamayan taleplerin, lehlerine genişletilmesi kaydıyla Kurul tarafından bağlanması istendi.

AY SONUNA KADAR SÜRE VAR

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun çalışmaları yarın başlayacak ve kararını ay sonuna kadar açıklaması bekleniyor. Kurul'un verdiği karar kesin olacak ve bu karara itiraz edilemeyecek.

KURULDA KİMLER YER ALACAK?

Sayıştay Başkanı Metin Yener'in başkanlığını yaptığı hakem kurulunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Lutfihak Alpkan, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı İsmail İlhan Hatipoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkan Yardımcısı İsa Atçeken gibi isimler yer alıyor. Ayrıca akademisyenler Prof. Dr. Fatih Uçan ve Prof. Dr. Fatih Yardımcıoğlu, Memur-Sen Genel Başkan yardımcıları Hüseyin Öztürk ve Soner Can Tufanoğlu, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Yardımcısı Türkeş Güney ve KESK Genel Sekreteri Şenol Köksal da kurul üyeleri arasında bulunuyor.

HÜKÜMETİN TEKLİFİ NEYDİ?

Kamu İşveren Heyeti, 14 Ağustos'ta yapmış olduğu tekliflerinde 2024 yılının ilk altı ayı için %14, ikinci altı ayı için %9, 2025 yılının ilk altı ayı için %6 ve ikinci altı ayı için %5 oranında zam önerisinde bulunmuştu. Ancak 17 Ağustos'ta bu tekliflerini yeniden gözden geçirerek, 2024 yılının ilk altı ayı için %15, ikinci altı ayı için %10, 2025 yılının ilk altı ayı için %6 ve ikinci altı ayı için %5 şeklinde revize etmişti.

Dikkat! Oldukça önemli! Kira sözleşmesi yaparken...

Resmi Gazete'de yayımlandı: Muayene ücretlerine yüzde 50 zam geldi

Böyle zam görülmedi! Tüm işçilerin maaşları yüzde 107.49 oranında artıyor


Geri Dön