29 / 04 / 2024

Böyle zam görülmedi! Tüm işçilerin maaşları yüzde 107.49 oranında artıyor

Böyle zam görülmedi! Tüm işçilerin maaşları yüzde 107.49 oranında artıyor

Ünlü üretici, tüm çalışan işçilerinin maaşlarına yüzde 107,49 oranında zam yaptığını duyurdu. İşte detaylar...



Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası (ŞEKER-İŞ) ile Kayseri Şeker arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle işçilere büyük zam geliyor!

Kayseri Şeker işçileri için sevindirici bir gelişme yaşandı. Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası (ŞEKER-İŞ) ile Kayseri Şeker arasında yapılan 30. Dönem Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. İşletme seviyesinde gerçekleşen bu sözleşme kapsamında işçilere büyük oranda zam yapılacak ve önümüzdeki yıl için de enflasyon oranında artış kararı alındı.

Kayseri Şeker İşçileri İçin Zam Müjdesi

Türkiye'nin önde gelen şeker üreticilerinden Kayseri Şeker ile ŞEKER-İŞ arasında gerçekleşen toplu iş sözleşmesi ile işçilere yüksek oranda zam müjdesi verildi. İki yıllık süreci kapsayan bu sözleşmeye göre, ilk yıl için işçi ücretlerine ortalama yüzde 107.49 oranında zam yapılacak. Önümüzdeki yıl için ise ücret artışları enflasyon oranına göre belirlenecek.

Başkan Akay'dan Açıklama

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, 2023 yılının Kayseri Şeker için "Zirveler Yılı" olduğuna dikkat çekti. Kayseri Şeker'in başarısının ve gelişiminin sürdüğünü vurgulayan Akay, toplu iş sözleşmesinin çalışanlara ve şirkete hayırlı olması temennisinde bulundu. Akay, Kayseri Şeker'in çiftçi kuruluşu olarak büyüdüğünü ve uluslararası standartlarda bir şirket haline geldiğini ifade etti.

Zirveler Yılı ve Başarı

Akay, "Zirvenin sonu yok, başarının sonu yok" diyerek Kayseri Şeker'in sadece zirveye ulaşmanın değil, sürekli olarak gelişmenin hedeflendiğini belirtti. Çiftçilerin ve çalışanların bir arada birlik ve beraberlik içinde olduğunu vurgulayan Akay, çiftçi ve çalışanın aynı gemide olduğunu ifade etti. Başkan Akay, toplu iş sözleşmesinin çalışanlara ve şirkete kazanç getirmesi temennisinde bulundu.

Türkiye tarım sektörünün en önemli oyuncularından biri olarak öne çıkan Kayseri Şeker, üretim kalitesi ve ekonomiye sağladığı katkı ile adını duyurmuş bir kuruluş. Şeker pancarı üretiminden şeker üretimine kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösteren Kayseri Şeker, tarım sektörünün yanı sıra istihdama ve ekonomiye de olumlu etkiler sağlıyor.

Emekliye ek zam olacak mı? Emekli zammı ne zaman belli olacak?

TMO mısır alım fiyatını açıkladı

Asgari ücrete 45 yılın en büyük zammı


Geri Dön