28 / 04 / 2024

TMO mısır alım fiyatını açıkladı

TMO mısır alım fiyatını açıkladı

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) 2023 sezonu mısır alım fiyatını açıkladı. İşte 2023 sezonu TMO mısır alım fiyatı



Türkiye tarım sektörünün önemli aktörlerinden biri olan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), yeni sezonun gelmesiyle birlikte mısır alım faaliyetlerine başladı. Ülkenin dört bir yanında başlayan mısır hasadıyla paralel olarak TMO, çiftçilerin ürünlerini satın alarak ekonomiye katkı sağlamayı amaçlıyor. 

Mısır alımları başlıyor!

Türkiye'de Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre, 2023 mısır sezonu alım fiyatı ton başına 6 bin Türk Lirası olarak belirlendi. TMO, eski adı Twitter olan X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımla mısır alımlarının başladığını duyurdu.

Açıklamada, mısır hasadının  Adana  ve Hatay illerinde ağustosun ilk haftasında lokal olarak başladığı ve ülke genelindeki hasadın bugün itibarıyla yaklaşık yüzde 8 seviyelerine ulaştığı belirtildi. Bu süreç boyunca piyasaların yakından takip edildiği ve TMO politikalarının piyasa koşullarına göre şekillendiği ifade edildi.

2023 sezonu TMO mısır alım fiyatı: 6 bin TL

2023 yılı mısır üretiminin tahminen 8.5 milyon ton olacağı bilgisi verilen açıklamada, TMO'nun mısır alım fiyatını ton başına 6 bin TL olarak belirlediği aktarıldı. Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı üreticilerin belgelerindeki üretim miktarlarının tamamının satın alınacağı ifade edildi. TMO, Türkiye genelindeki iş yerlerinde ve lisanslı depolarda mısır alım faaliyetlerini gerçekleştirecek.

Randevulu alım sistemi devam edecek

TMO'nun randevulu alım sistemine devam edeceği belirtilen açıklamada, randevuların 23 Ağustos saat 10.00'dan itibaren alınabileceği ve alımlara TMO işyerlerinde 24 Ağustos'tan itibaren, lisanslı depolarda ise 28 Ağustos'tan itibaren başlanacağı belirtildi. 

Haftanın 6 günü mısır alımı yapılacak

Açıklamada, ofis iş yerlerinde pazar günleri hariç haftanın 6 günü alım yapılacağı ve ürün bedeli ödemelerinin ürün teslimatından sonra 30 gün içinde üreticilerin banka hesaplarına aktarılacağı bilgisi de yer aldı. 

Üreticilere Ödemeler 

TMO, çiftçilere ödemelerini hızlı ve düzenli bir şekilde gerçekleştirmeyi hedefliyor. Ürün teslimatının ardından TMO ve Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) üzerinden yapılan işlemler sonrasında üreticilerin ürün bedeli ödemeleri, 30 gün içinde banka hesaplarına aktarılacak.

Asgari ücrete 45 yılın en büyük zammı

Son Dakika Muğla Marmaris'te korkutan deprem

Marketlerin gramaj hilesi! Vatandaşlar gram gram soyuluyor

 


Geri Dön