27 / 04 / 2024

Toprak Mahsulleri Ofisi kabuklu kırmızı mercimek alım fiyatını açıkladı

Toprak Mahsulleri Ofisi kabuklu kırmızı mercimek alım fiyatını açıkladı

Geçtiğimiz 30 Haziran'da buğday ve arpa alım fiyatlarına zam yapan Toprak Mahsulleri Ofisi, üreticinin hasat ettiği kabuklu kırmızı mercimek alım fiyatını açıkladı. İşte detaylar...



Kırmızı mercimek üreten çiftçilerin merakla beklediği alım fiyatı belli oldu. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), kabuklu kırmızı mercimek alım fiyatı ton başına 14 bin lira olarak belirledi..

TMO, 2022 yılı kırmızı mercimek üretiminin geçen yıla göre yüzde 75 artışla 400 bin ton olacağı tahmin edildiğini Türkiye'de kırmızı mercimek hasadının Mayıs ayının son haftasında başladığını ifade etti.

Kırmızı merciöeğin hasat başlangıcından bugüne kadar piyasaları yakından izleyen TMO, piyasaların kırmızı mercimek üreticilerinin lehine olacak şekilde düzenlenmesi, oluşabilecek üretici mağduriyetlerinin önlenmesi ve üretimin sürdürülebilirliğinin temin edilmesi amacıyla kabuklu kırmızı mercimek alım fiyatının ton başına 14 bin lira olarak belirlendiğini bildirdi.

TMO alım fiyatına ilişkin yaptığı açıklamada üreticilerin, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafında verilen mazot, gübre, sertifikalı tohumluk ve fark ödemesi desteklerini almaya devam edeceklerini de açıkladı.

TMO tarafından yapılan açıklamada '2022 kabuklu kırmızı mercimek alımlarında; çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı üreticilerden belgelerindeki üretim miktarının tamamı satın alınacaktır' denildi.

ÖDEME 10 GÜN İÇİNDE YAPILACAK

Çiftçiden teslim alınan ürün bedeli ödemeleri, ürünün TMO’ya teslim edildiği tarihten itibaren en geç 10 gün içerisinde üreticilerin banka hesaplarına aktarılacak. İşyerlerine satılan ürünü borsa tescil ücreti TMO tarafından karşılanacak. Çiftçiden boşaltma ücreti alınmayacak.

Önceki yıllardan farklı olarak geçici alım merkezlerinde Hizmet Bedeli kesintisi (yüzde 1) yapılmayacak.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön