03 / 05 / 2024

Emekliye ek zam olacak mı? Emekli zammı ne zaman belli olacak?

Emekliye ek zam olacak mı? Emekli zammı ne zaman belli olacak?

Milyonlarca emekli günlerdir ek zam bekliyor. Peki, emekliye ek zam olacak mı? Emekli zammı ne zaman belli olacak?



Türkiye'de milyonlarca emeklinin ek zam talepleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan gelen olumlu açıklamalarla karşılık buldu. Emeklilere yönelik yapılacak ek zamlar ve iyileştirmelerle ilgili adımların atılacağı belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Memurlarımıza zamlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil. Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız." dedi. Peki, emekliye ek zamda son durum ne? İşte emekliye ek zamda güncel açıklamalar ve son detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Müjde 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan dönüşü uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, ekonomik zorlukları ve vatandaşların taleplerini yakından takip ettiklerini ifade etti. Özellikle emeklilere yönelik talepleri de dikkate aldıklarını belirten Erdoğan, memurlara yapılan zamların yanı sıra emeklilere de memnun edecek adımları atmaya hazır olduklarını vurguladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat a Işıkhan'dan Açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da emekli maaşlarına yönelik yeni düzenlemelerle ilgili çalışmaların başladığını açıkladı. Emeklilerin ve diğer vatandaşların taleplerine kayıtsız kalmadıklarını belirten Işıkhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda emeklilere yönelik iyileştirmelerin ve ek zamların yapılacağını vurguladı.

Temmuzda Yüzde 25 Zam Yapılmıştı

Geçtiğimiz temmuz ayında SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerine yüzde 25 zam yapılmıştı. Ancak, emeklilerin talepleri arasında daha fazla iyileştirme ve ek zamların gelmesi yer alıyordu. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 lira seviyesinde bulunuyor.

Emekli Maaşlarında İyileştirme 

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşları, her 6 ayda bir enflasyon oranı kadar artıyor. Memur emeklileri ise toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı alıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Bakan Işıkhan'ın açıklamaları, emeklilere yönelik maaşlarda iyileştirme yapılması ve ek zamların gelmesi beklentilerini artırdı.

TMO mısır alım fiyatını açıkladı

Asgari ücrete 45 yılın en büyük zammı

Son Dakika Muğla Marmaris'te korkutan deprem


Geri Dön