01 / 05 / 2024

Emekli maaşına zam gelecek mi? Emekliye ek zam ne zaman yapılacak? Son dakika!

Emekli maaşına zam gelecek mi? Emekliye ek zam ne zaman yapılacak? Son dakika!

Emeklilere verilen zam miktarının beklentileri karşılayamaması nedeniyle, milyonlarca emekli ek zam talebiyle bekliyor. Peki, emekliye ek zam olacak mı? Emekli zammı ne zaman belli olacak? İşte ayrıntılar..



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Memurlarımıza zamlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil. Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız." dedi. İşte, emekliye ek zamda son durum ve güncel açıklamalar...

 Emekli maaşına zam gelecek mi? Emekliye ek zam ne zaman yapılacak? Son dakika!

CUMHURBAŞKANI'NDAN EMEKLİ ZAMMI AÇIKLAMASI

Recep Tayyip Erdoğan, dönüş yolunda Macaristan ziyaretinin ardından uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı ve görüşlerini paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, son Kabine toplantısının ardından ekonomik zorlukları göz ardı etmediklerini ve dile getirilen eleştirileri yakından takip ettiklerini hatırlatarak, "Bu serzenişler başlığı altında size hangi kanallardan ne tür serzenişler geliyor? Özellikle Ocak 2024 itibarıyla bilhassa dar ve sabit gelirlilere ne tür mesajınız olacak?" sorusu yöneltilmişti. Bu soruya cevaben, şu anda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın memur sendikalarıyla yürüttüğü çalışmaları aktardı ve bu çalışmaların bu ayın sonuna kadar devam edeceğine vurgu yaptı.

Erdoğan, "Nitekim birinci, ikinci, açıklamalar Bakanım tarafından yapıldı. Emeklilerle ilgili de ayrıca Bakanlığımız çalışmalarını sürdürüyor. Memurlarımıza bu zamlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil. Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız." şeklinde konuştu.

Sık sık vatandaşlarla bir araya gelmeye önem verdiğini vurgulayan Erdoğan, resmi programın izin verdiği ölçüde şehirleri ziyaret ederek evlerde buluşmalar düzenlediğini aktardı.

Emekli maaşına zam gelecek mi? Emekliye ek zam ne zaman yapılacak? Son dakika!

BAKAN'DAN ZAM AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli maaşlarına yönelik yeni düzenlemeler üzerine çalışmaların başladığını duyurdu.

Bakan Işıkhan, emekli maaşlarının iyileştirilmesi taleplerine ilişkin olarak şu ifadeleri kullandı:

"Emeklilerle ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarını aldık ve çalışmaya başladık. Bu zamana kadar ne emeklilerimizin ne de diğer vatandaşlarımızın taleplerine kayıtsız kalmadık, bundan sonra da kalmayız. Tüm imkanlarımızı hatta imkanları daha da zorlayarak gerekeni yapacağımızın bilinmesini özellikle belirtmek istiyorum."

 Emekli maaşına zam gelecek mi? Emekliye ek zam ne zaman yapılacak? Son dakika!

TEMMUZDA YÜZDE 25 ZAM VERİLMİŞTİ

Temmuz ayında SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerine yüzde 25 oranında bir zam yapıldı.

Memur maaşlarına ek olarak 8,077 TL seyyanen artış yapıldı ve bu artış sonrasında emekliler de maaş iyileştirmesi taleplerini dile getirdi.

En düşük emekli maaşı hâlen 7,500 TL olarak uygulanıyor.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri her altı ayda bir enflasyon oranında zam alıyor. Memur emeklileri ise toplu sözleşme zammının yanı sıra enflasyon farkını da alıyor. Emeklilerin yeni maaşları, ocak ayı enflasyon verileri sonrasında netlik kazanacak.

Emekli maaşını Ziraat, Vakıfbank ve Halkbank'tan alanlara 3 ay ödemesiz 100.000 TL ihtiyaç kredisi!
Aile Bakanlığı'ndan son dakika destek müjdesi! Hesaplara 3.571 TL yatıyor! Hemen bakın, sakın kaçırmayın!
İş Bankası son dakika vererek müjdeyi verdi!

Geri Dön