01 / 05 / 2024

Hükümetten peş peşe emekliye zam açıklaması: Cumhurbaşkanı Yardımcısı tarih verdi! Emekli maaşlarına zam ne zaman?

Hükümetten peş peşe emekliye zam açıklaması: Cumhurbaşkanı Yardımcısı tarih verdi! Emekli maaşlarına zam ne zaman?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emekli maaş zammı ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Peki emekli maaşlarına zam ne zaman yapılacak? İşte Yılmaz'ın o açıklaması..



Ocak 2024 itibarıyla SSK ve Bağ-Kur emeklilerin maaş zammı, memur emeklisinin zammıyla eşitlendi. Bu şekilde tüm emekliler (4a, 4b, 4c) yüzde 49,25 zamlı aylıklarını aldı. Bayram ikramiyeleri de yüzde 50 yükselişle 3 in TL olarak güncellendi. Son olarak kamu ve özel bankalar emekli promosyon tutarlarını yeniledi. 

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan milyonlarca emeklinin dört gözle beklediği zam ile ilgili son dakika açıklaması geldi. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı bir canlı yayında gündem ile ilgili önemli değerlendirmeler yaptı ve soruları cevapladı. Yılmaz, iş gücü ödemelerinin milli gelirden aldığı payın 2022'de pandemi ve diğer etkiler sebebiyle yüzde 23,6'ya kadar gerilediğini anımsattı ve 2023 yılında ciddi bir toparlanmayla bu oranın yüzde 29,1'e yükseldiğine,
bu şekilde pandemi öncesine yakın bir seviyeye geldiğine ve önümüzdeki süreçlerde bunun daha da iyi bir noktaya ulaşacağına inandığına dikkat çekti. 

Yılmaz, emeklilerin sayısının 16 milyonu aştığının altını çizdi ve maaşlara değindi. 

Hükümetten peş peşe emekliye zam açıklaması: Cumhurbaşkanı Yardımcısı tarih verdi! Emekli maaşlarına zam ne zaman?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Her zaman emeklimizin yanında olduk, elimizden gelen bütün imkanları değerlendirdik" dedi ve emekliler için yapılan düzenlemeler ile kanuni artış oranlarına ek yapılan düzenlemelerin 300 milyar TL seviyesinde bir tutar oluşturduğunu belirtti. 

Söz konusu açıklamasında "Sayı fazla olunca yaptığınız düzenlemelerin etkisi de daha fazla oluyor. Bayram ikramiyesi, yılbaşında 6 aylık oranın SGK'lılar için de yüzde 50'ye yükseltilmesi, asgari emeklilik uygulaması gibi hususlarla 300 milyar TL civarında bir kaynağı tahsis ettik" ifadelerine yer veren Cevdet Yılmaz, birçok sıkıntının yaşandığı döneme rağmen, bütçeyi sonuna kadar zorlayarak emeklilerin yanında olmaya çalıştıklarını söyledi. 

Yılmaz, "Buna rağmen emeklilerimizin sorunlarla karşılaştığını biliyoruz. Bu sorunların da farkındayız. Bu son yaptığımız artış da 6 aylık bir artıştı. OVP'de beklediğimiz enflasyon rakamı yüzde 36 olmasına rağmen yüzde 50 civarında 6 aylık bir artış yaptık. Temmuz ayında yeni bir değerlendirme olacaktır mutlaka" açıklamasında bulundu ve gelecek dönemde emeklilerin sorunlarının kendileri için önemli bir konu olacağının altını çizdi. 

Milyonlarca emekli için bir açıklama da geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu açıklamasında Temmuz ayı ile beraber emekli aylıklarını yeniden masaya yatıracaklarını vurguladı. 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, tek tek açıkladı: İstanbul'da 10 yıl içinde deprem....

Yabancılar konutlarını satıyor, Avrupalı Türkler arsa alıyor! Arsa satışları resmen rekor kırdı!

Fahiş kira talep eden ev sahibinden kiracıya taahhütname oyunu!

İstanbul'da "Kentsel Dönüşüm" ile bir semt beton yığını oldu!

Volkswagen Golf fiyat listesi! Golf 2024 fiyatı ne kadar? Volkswagen Golf 30 Mart 2024 fiyat listesi


Geri Dön