02 / 05 / 2024

Kredi kartı kullananlar dikkat! 3 ay taksit imkanı geri geldi

Kredi kartı kullananlar dikkat! 3 ay taksit imkanı geri geldi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, kredi kartıyla yapılan o harcamalara 3 ay taksit imkanının devam etmesine karar verdi. İşte detaylar...



Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne yönelik seyahat harcamalarına 3 ay taksit imkanının devam etmesine karar verdi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), KKTC'ye yapılacak olan seyahat harcamalarının kredi kartlarıyla 3 taksit olarak ödenebileceğine dair bir karar aldı.

BDDK, Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmeliğin 26. maddesinin yedinci fıkrası uyarınca, havayolları, seyahat acenteleri ve yurt dışı konaklamalarına ilişkin harcamalarda taksitlendirme yapılmayacağına dair 31 Temmuz 2023 tarihli ve 10631 sayılı kararın, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne ilişkin harcamalar için geçerli olmayacağını ve bu tür harcamalarda 3 aylık taksitlendirme süresinin devam edeceğini duyurdu.

Ne olmuştu?

BDDK'dan yurt dışı kredi kartı harcamalarında taksit sınırı kararı gelmişti. Yapılan açıklamayla BDDK yurt dışı kredi kartı harcamalarına yönelik önemli karar alındığını duyurulmuştu. Buna göre havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt dışı kredi kartı harcamalarda taksitlendirme yapılması yasaklanmıştı. 

BDDK'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

"Finansal istikrarın güçlendirilmesi amacıyla atılacak koordineli adımlar çerçevesinde, 31 Temmuz 2023 tarihinde kamuoyuna duyurulan bilgiye göre, sermaye yeterliliği standart oranlarının hesaplamasında dikkate alınan risk ağırlıklarının artırılmasına karar verildi. Bu artış, ihtiyaç kredileri, bireysel kredi kartları, tüketicilere yönelik binek araç edinimi amaçlı taşıt kredileri ile taşıt teminatlı krediler ve tüketicilere sunulan finansal kiralama işlemlerini kapsayacak şekilde gerçekleşecek.

Buna ek olarak, kredi kartlarında uygulanan taksitlendirme süreleriyle ilgili olarak havayolları, seyahat acenteleri ve yurt dışında konaklamayla ilgili harcamalarda taksitlendirme yapılmayacağına ve bu tür harcamalarda taksit seçeneğinin kullanılmayacağına karar verildi.

Yapılan bu son açıklamayla birlikte BDDK'dan yurt dışı kredi kartı harcamalarında taksit sınırı kararı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne yapılacak olan seyahatlerde geçerli olmayacak. KKTC'ye seyahat harcamalarına 3 ay taksit imkanının devam edecek.

Hemen bakın! Memur-emekli zammında yeni gelişme

Dikkat! Oldukça önemli! Kira sözleşmesi yaparken...

Resmi Gazete'de yayımlandı: Muayene ücretlerine yüzde 50 zam geldi


Geri Dön