27 / 04 / 2024

Kredi kartı kullananlar dikkat! Merkez Bankası'ndan son dakika kredi kartı açıklaması! Faiz oranları artmayacak

Kredi kartı kullananlar dikkat! Merkez Bankası'ndan son dakika kredi kartı açıklaması! Faiz oranları artmayacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından kredi kartı kullananlara müjdeli haber geldi. Aralık ayında kredi kartı azami faiz oranları ve üye iş yeri azami komisyon oranlarında değişiklik olmayacağı açıklandı.



Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından yapılan yazılı açıklamada, kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranları ile üye iş yerlerine uygulanacak azami komisyon oranlarının hesaplanmasında kullanılan referans oranın, Bankalar tarafından Ticari Müşterilerden Alınabilecek Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ kapsamında belirlenen yöntem ile hesaplanarak ilan edildiği belirtildi. 

Kredi kartı kullananlar dikkat! Merkez Bankası ndan son dakika kredi kartı açıklaması! Faiz oranları artmayacak

FAİZ ORANLARI ARTMAYACAK!

Merkez Bankası tarafından kredi kartı faizleri ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Banka tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: ''Referans oranın, 32-45 gün vadeli Türk lirası mevduata bankaların uyguladıkları ağırlıklı ortalama akım faiz oranı ile politika faiz oranının yüzde on fazlasının düşük olanı dikkate alınarak hesaplandığı ve her ayın sondan beşinci iş günü ilan edildiği hatırlatılarak, "Referans oran, en son ilan edilen orandan aşağı ya da yukarı yönde yüzde beşten fazla değişmesi halinde güncellenmektedir.

Referans oran hesaplamasında kullanılan 32-45 gün vadeli Türk lirası mevduata bankaların uyguladıkları ağırlıklı ortalama akım faiz oranı gerçekleşmesine göre aralık ayı için ilan edilecek referans oranın sabit kalacağı hesaplanmıştır.

Buna göre; kredi kartı azami faiz oranları ve üye iş yeri komisyon oranlarında yıl sonuna kadar değişim gerçekleşmeyecektir. Aralık ayı için referans oran, ayın sondan beşinci iş günü olan 24 Kasım 2023 tarihinde ilan edilecektir" denildi.

Kredi kartı kullananlar dikkat! Merkez Bankası ndan son dakika kredi kartı açıklaması! Faiz oranları artmayacak

KREDİ KARTI FAİZ ORANLARI NE KADAR?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nda (TCMB) yer alan detaylara göre, ekim ayında Türk Lirası cinsinde kredi kartında azami akdi faiz oranı 3,26 nakit avansta azami akdi faiz oranı 4,02 şeklinde olmuştu. Azami gecikme faiz oranı da kredi kartında 3,56’ya, nakit avansta 4,32’ye çıkartılmış, Türk Lirası cinsinde kredi kartında azami akdi faiz oranı 3,66’ya nakit avansta azami akdi faiz oranı 4,42 olurken azami gecikme faiz oranı da kredi kartında 3,96, nakit avansta 4,72’ye yükselmişti.

Kredi kartı harcamalarında şok artış! Tam 4 milyon kişi borç batağında!

Kredi kartı aidatlı olanlar dikkat! Başvuru yapmayı unutmayın

Kredi kart faizleri bankadan bankaya farklılık gösterebilir! Ekstrenizi mutlaka kontrol edin!

Geri Dön