27 / 04 / 2024

Kredi kartı harcamalarında şok artış! Tam 4 milyon kişi borç batağında!

Kredi kartı harcamalarında şok artış! Tam 4 milyon kişi borç batağında!

Açıklanan resmi rakamlara göre Eylül 2023'te bireysel kredisini ödeyemeyenlerin sayısı geçen senenin aynı ayına göre yüzde 20.8 arttı ve 118 bin 857'ye ulaştı. Bireysel kredi kartı borcunu ödeyemeyenlerin sayısı yüzde 15.5 düşüş göstererek 90 bin 13'e geriledi.



Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın haftalık ekonomi raporu yayımlandı. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı raporundan derlenen bilgiye göre 2023 yılının Eylül ayında bireysel kredisini ödeyemeyenlerin sayısı geçen senenin aynı ayına göre yüzde 20.8 artış göstererek 118 bin 857'ye ulaştı.

Ayrıca yine konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre bireysel kredi kartı borcunu ödeyemeyenlerin sayısı yüzde 15.5 düşüş göstererek 90 bin 13'e geriledi.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre ilk 9 ayda bireysel kredisini ödeyemeyenlerin sayısı yüzde 22.4 düşüş göstererek, 635 bin 837'ye, kredi kartını ödeyemeyenlerin sayısı da yüzde 22.4 düşüşle 635 bin 837'ye, kredi kartını ödeyemeyenlerin sayısı da yüzde 12.7 düşüşle 616 bin 908'e düştü.

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır imzalı habere göre; Eylül 2023 sonu itibarıyla bireysel kredi ve kredi kartı borcunu ödememiş olanlardan borcu devam edenlerin sayısı 818 bin 605 şeklinde oldu.

Peki  Eylül 2023'te bireysel kredisini ödeyemeyenlerin sayısında artışın sebebi ne olarak gösteriliyor? İşte merak edilen sorunun yanıtı ve uzmanların açıklamaları...

Kredi kartı harcamalarında şok artış! Tam 4 milyon kişi borç batağında!

ARTIŞIN SEBEBİ NE?

Konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre Eylül 2023'te bireysel kredisini ödeyemeyenlerin sayısında artışın sebebi olarak, uzmanlar enflasyon ve kurdaki artışla birlikte artan yaşam maliyetlerini gösteriyor.

Ayrıca yine paylaşılan detaylara göre uzmanlara göre; yaşam maliyetlerindeki artış, vatandaşların gelirlerini düşürerek kredi borçlarını ödemelerini de zorlaştırıyor.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre kredi kartı borcunu ödeyemeyenlerin sayısında yaşanan düşüşlerin sebebi de, bankaların kredi kartı borçları için taksitlendirme ve yapılandırma gibi kolaylıklar sağlaması şeklinde gösteriliyor.

Ayrıca yine paylaşılan bilgilere göre enflasyon ve kurdaki artışın sürmesi durumunda, bireysel kredisini ödeyemeyenlerin sayısının artabileceği tahmin ediliyor.

Konya Büyükşehir 24 taksitle ticaret, sanayi ve mesken sahası imarlı 4 arsa satacak! 

Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm yasası eleştirilerine yanıt!

Kentsel dönüşüme girecek evler riske rağmen kiralanıyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön