28 / 04 / 2024

Kredi kartı kullananlar dikkat! BDDK'dan flaş açıklama!

Kredi kartı kullananlar dikkat! BDDK'dan flaş açıklama!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) kredi kartına yapılan taksit süreleri ile ilgili yeni düzenlemeye gitti. Altın alımında kredi kartına taksit sayısı 6 ay yerine artık 3 ay yapılacak. 120 bin TL ve altında olan taşıt alımlarında kredi vadesi 60 aydan 48 aya düşürüldü.



Milyonlarca kredi kartı kullanıcısını ilgilendiren kredi kartı taksit oranlarında değişiklik yapıldı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu kredi taksit sayıları ile ilgili yeni düzenlemeye yaptı. Mobilya ve beyaz eşya alımında kredi kartına taksit vadesi artık 12 ay yerine 9 ay yapılacak. Televizyon alımlarında  fiyatı 5 bin TL ve üzerinde olanlar için taksit 4 ay oldu.

A Haber'de yer alan habere göre; araç alımlarında kredi vadesi yeniden düzenlendi. Fiyatı 120 bin TL ve altındaki araçlar için kredi vadesi 60 aydan 48 aya indirildi. 120 bin ile 300 bin TL arasındaki araçlar için kredi vadesi 48 aydan 36 aya indirildi.

Kredi kartı kullananlar dikkat! BDDK dan flaş açıklama!

TAŞIT KREDİLERİNE DE DÜZENLEME GELDİ

Ayrıca taşıt kredilerinde vade sayısı da düşürüldü. Buna göre, nihai fatura değeri yüz yirmi bin Türk Lirası ve daha az olan araç alımı için kullandırılan kredilerin vadesi altmış aydan kırk sekiz aya indirildi.

Kesin fatura değeri yüz yirmi bin Türk Lirasını ve üç yüz bin Türk Lirasını geçmemek üzere araç alımı amacıyla kullandırılan kredilerde vade sınırı kırk sekiz aydan otuz altı aya indirilmiştir.

Nihai fatura değeri yedi yüz elli bin Türk Lirasının üzerinde olup bir milyon beş yüz bin Türk Lirasının üzerinde olmayan taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde vade sınırı yirmi dört aydan on iki aya  düşürüldü.

Ayrıntılar belli oldu: Kredi ve kredi kartı borcu olanlar dikkat!

Kredi kartı kullananlar dikkat! Limit artırıldı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön