28 / 04 / 2024

Kredi kartı kullananlar dikkat! Yeni düzenlemeler peş peşe açıklandı!

Kredi kartı kullananlar dikkat! Yeni düzenlemeler peş peşe açıklandı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Kahramanmaraş merkezli 10 kenti etkileyen depremlerden etkilenenlere yönelik kredi kartı limitlerinin artırılması, asgari borçların ve kredi vadelerinin ötelenmesi dahil pek çok ek karar aldı.



BDDK, "asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin olumsuz etkilerini azaltmak için bölgede yerleşik vatandaşlara yönelik aldığı Kurul kararlarını, resmi internet sitesinde yayımladı.

Bu kapsamda, kredi kartlarında uygulanan limite bağlı yüzde 20 ve yüzde 40 oranındaki asgari tutar ayrımı kaldırıldı. Bu çerçevede herhangi bir limit ile ilişkilendirilmeksizin asgari tutar, dönem borcunun yüzde 20'si olarak belirlendi.

Kredi kartı kullananlar dikkat! Yeni düzenlemeler peş peşe açıklandı!

Kredi kart limiti tespit edilirken bankalar tarafından dikkate alınan sınırlar yükseltildi. Yeni düzenleme ile bankalarca toplam kart limiti, ilk yıl için söz konusu kişinin aylık ortalama net gelirinin 4 katını, ikinci ve sonraki yıllar için ise 8 katını aşamayacak.

Asgari tutarı ödenmeyen kredi kartlarının nakit kullanımına, mal ve hizmet alımına kapatılmasına, iptaline ve borcun tamamı ödeninceye kadar yeni kredi kartı düzenlenmemesiyle ilgili husus bankaların ihtiyarına bırakıldı. Kart borçlarının ötelendiği süre boyunca asgari tutar da dahil olmak üzere bankaların alacaklarını istemeyerek ödemesiz dönemler tanımlayabilmelerine imkan sağlandı.

İşte detaylar...


Geri Dön