28 / 04 / 2024

Goldman Sachs'tan Türkiye için korkutan enflasyon tahmini: Yüzde 60'ın üzerinde kalacak!

Goldman Sachs'tan Türkiye için korkutan enflasyon tahmini: Yüzde 60'ın üzerinde kalacak!

Dünyaca ünlü yatırım bankası olan Goldman SachsTürkiye'de yıllık enflasyonun 2022 yılının genelinde yüzde 60'ın üzerinde kalacağını tahmin etti.



Dünyaca ünlü yatırım bankası olan Goldman Sachs yaptığı açıklamada Türkiye’deki yetkili kurumların “istikrarsız” politika duruşu ve Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasından sonra enerji fiyatlarının artması nedeniyle Türkiye’deki enflasyonun 2022 yılında da yüksek kalacağını bildirdi.

Goldman Sachs tan Türkiye için korkutan enflasyon tahmini: Yüzde 60 ın üzerinde kalacak!

Sputniknews'in aktardığına göre, ABD’li banka yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Farklı kanallardan gelen etkilerle, (Türkiye’deki) enflasyonun 2022’nin büyük bir bölümünde yıllık olarak %60’ın üzerinde kalacağını tahmin ediyoruz. Türkiye’nin ödemeler dengesi, bölgede süren çatışmaların etkisiyle ve gelişmekte olan piyasalardaki risk iştahının cansızlığı nedeniyle zayıflayabilir.”

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, geçen ayki yüzde 54’lük enflasyon oranına karşın bugün politika faizini yüzde 14’te sabit bıraktı.

Flaş altın tahmini! Yatırımcılar şok olacak: Ons altın şu an 2 bin dolar ama 3 ay içinde...

Goldman Sachs'a Göre Enflasyon Oranları Tırmanacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön