05 / 05 / 2024

Acı severlere kötü haber! O ürüne yüzde 100'ün üzerinde zam

Acı severlere kötü haber! O ürüne yüzde 100'ün üzerinde zam

Acı severlerin severek tükettiği pul biber fiyatlarında yüzde 100'ün üzerinde artış yaşanıyor. Ayrıca yetkililer pul biberde yapılan sahteciliğe de dikkat çekiyor.



Yurttaşlar, ekonomik krizle mücadele etmeye devam ederken zamlar durmak bilmiyor. Çay, şeker, Türk kahvesi, tuz, içki grupları, yumurta ve akaryakıta gelen zamlar dikkat çekilirken, kırmızı pul biberin fiyatındaki artış da gündeme oturdu. Geçtiğimiz yıl 29.99 liraya satılan bir kiloluk kırmızı pul biber, aradan geçen bir yılda yüzde 123 zamlanarak 66.90 TL'den satılıyor. Baharatçılarda satılan kırmızı pul biberin fiyatı ise 59.95 TL ıolarak kaydedildi. Bu fiyatlarla satış yapamayan esnaf, çareyi ‘Büyük indirim’ yalanında bulmuş durumda. Yurttaşın ilgisini çekmek için koyulan “Büyük İndirim” etiketiyle, aynı ürün 5 kuruşluk indirim ile 59.90 TL’ye satışa sunuluyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön