18 / 05 / 2024

Acı severlere kötü haber! O ürüne yüzde 100'ün üzerinde zam

Acı severlere kötü haber! O ürüne yüzde 100'ün üzerinde zam

Acı severlerin severek tükettiği pul biber fiyatlarında yüzde 100'ün üzerinde artış yaşanıyor. Ayrıca yetkililer pul biberde yapılan sahteciliğe de dikkat çekiyor.



 

Tüketicileri bu ürünlere karşı uyaran Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Manavoğlu, test için de yapılması gereki söyledi. Manavoğlu, “Tüketiciler aldıkları pul biberi suya döktüklerinde direkt koyu kırmızı renk veriyorsa orada mutlaka gıda boyası kullanılmış demektir. Hafif bir şekilde renk veriyorsa o pul biberin kendisinden gelen özelliği olmaktadır. Pul biber C vitamini açısından da oldukça zengin bir baharat. Kırmızı pul biberin tüketimi bağışıklığımızı güçlü hale getirecektir" ifadelerinde bulundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön