27 / 04 / 2024

Flaş altın tahmini! Yatırımcılar şok olacak: Ons altın şu an 2 bin dolar ama 3 ay içinde...

Flaş altın tahmini! Yatırımcılar şok olacak: Ons altın şu an 2 bin dolar ama 3 ay içinde...

Altının onsu yeni güne rekor yükselişle başlarken gün içerisinde 2 bin doları geçti. Rusya-Ukrayna savaşı ve yaptırımlar emtia fiyatları üzerinde etkili olmaya devam ederken Goldman Sach’tan yatırımcıları şok edecek son dakika altın fiyatı tahmini geldi...



Rusya Ukrayna arasında gerçekleşen savaşın etkileri, piyasaları doğrudan etkiledi. Bu durum yatırımcıları başta  güvenli liman olan altına yönelmesini sağladı.Yüksek emtia fiyatlarının küresel olarak enflasyonu artıracağı endişeleri karşısında yatırımcılar altına yöneldi ve uluslararası piyasalarda spot altın fiyatı 11 Ağustos 2020 yılından  bu yana ilk kez 2020 dolar/ons seviyesini aştı.

Flaş altın tahmini! Yatırımcılar şok olacak: Ons altın şu an 2 bin dolar ama 3 ay içinde... 

Spot altın gün içerisinde 2020,97 dolar/ons seviyesini görürken, şu sıralarda düne göre yüzde 0,67 artışla 2010 dolar/ons seviyesinde işlem görüyor. Ons altının yükselmesiyle dolar/TL'de de yükseliş yaşandı ve gram altın yüzde 2’ye yakın artarak 941 lirayı gördü.

Rusya-Ukrayna savaşı ve yaptırımlar emtia fiyatları üzerinde etkili olmaya devam ederken Goldman Sach’tan son dakika altın fiyatı tahmini geldi. Kurum, 3 aylık altın fiyatı tahminini şöyle açıkladı:


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön