28 / 04 / 2024

Goldman Sachs'a Göre Enflasyon Oranları Tırmanacak!

Goldman Sachs'a Göre Enflasyon Oranları Tırmanacak!

Goldman Sachs analistlerine göre, Türkiye'de enflasyonun yıllık bazda zirveyi göreceği tahmin ediliyor…



Uluslararası yatırım bankası Goldman Sachs'ten, Türkiye için enflasyon tahminleri geldi. Rusya-Ukrayna savaşının gölgesinde Türkiye'de daha düşük büyüme ve daha yüksek enflasyona neden olacağı öngörülüyor. Goldman Sachs ekonomistleri, “Enflasyon yıllık bazda zirveyi görecek” derken bir diğer yandan büyüme oranının ise düşeceği konusunda uyardılar.

Türkiye'de enflasyonun yıllık bazda yüzde 60'ı aşarak zirveyi göreceği tahmininde bulunan Goldman Sachs analistleri, yıl sonunda ise yüzde 45 seviyesine kadar ineceğini bildirdi. Emtia fiyatları ve gevşek para politikası kaynaklı yukarı yönlü risklere dikkat çeken analistlerin, Türkiye'ye ilişkin değerlendirmesinde büyüme ve cari denge göstergelerine ilişkin öngörüler de yer alıyor.

Goldman Sachs a Göre Enflasyon Oranları Tırmanacak!

Bloomberght'nin haberine göre, enerji fiyatlarının artması ve turizmi bekleyen kesintiler de düşünüldüğünde tüm bu etkilerin cari açığa neden olması bekleniyor. Ayrıca 2022 yılı için büyüme tahminini yüzde 3,5 oranından yüzde 3'e indiren Goldman Sachs ekonomistleri, cari açığın milli gelire oranına ilişkin beklentisini ise yüzde 1,5'ten yüzde 2,5 seviyesine yükseltti.

 

Enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak? İşte şubat ayı enflasyon beklentisi 

Şubatta Enflasyon ne olacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön