27 / 04 / 2024

Bakan Tekin'den destek ödemesi duyurusu! Özel eğitim veren okullara yapılan destek ödemeleri belli oldu!

Bakan Tekin'den destek ödemesi duyurusu! Özel eğitim veren okullara yapılan destek ödemeleri belli oldu!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından, özel bireylere özel eğitim veren kurumlara bu yıl yapılan destek ödemeleri açıklandı.



Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, özel bireylere özel eğitim veren kurumlara bu yıl yapılan desteği açıkladı. Tekin, 3 bin 243 kurumla yaklaşık 559 bin bireye 55 bin personelle hizmet sunduklarını ve sadece bu yıl  eğitimler için 13 milyar TL'yi aşkın ödeme yaptıklarını belirtti. 

ÖZEL EĞİTİM BİREYLERİNE DESTEK OLMAK BAKANLIĞIN GÖREVİ!

Bakan Tekin, insanı yaşatmak mantığıyla tolumun her kesimine hizmet sunmaya çalıştıklarını belirterek  anayasanın Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni sosyal devlet olarak tanımladığını, bu nedenle özel eğitim gereksinimi duyan bireylere destek olmanın Milli Eğitim Bakanlığı'nın görevi olduğunu söyledi.

Özel eğitimin Türkiye eğitim sisteminde her geçen gün daha da önemli hâle geldiğini söyleyen Bakan Tekin, bu kapsamda bakanlık olarak özel eğitim gereksinimi duyan tüm öğrencilere kendi potansiyelinden en üst düzeyde yararlanabilmesi için her türlü desteği sağladıklarını açıkladı.

2007'DEN BU YANA 66 MİLYON KİŞİ...

Bakan Tekin, 2007 yılından bugüne kadar eğitsel değerlendirme ve tanımlama hizmeti sunulan birey sayısının 66 milyon olduğunu açıkladı. Bu bağlamda özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ailelerin ihtiyaçları doğrultusunda rehberlik hizmeti sunmakta ve okullarla da ortak çalışmalar yürütmekte olduğunu söyeyen Tekin ''Eksik kalan konu olarak bu çocuklarımızın sosyal hayatta biraz daha aktif olmalarını sağlamak belki biraz burada eksiğiz, bu konunun geliştirilmesi gerekir ilerleyen zamanlarda." dedi. 

Bakan Tekin den destek ödemesi duyurusu! Özel eğitim veren okullara yapılan destek ödemeleri belli oldu!

2023 YILINDA ÖZEL EĞİTİME 13 MİLYAR ÖDEME YAPILDI

Bakan Yusuf Tekin, özel eğitim veren özel kurumlara bakanlık olarak destek verdiklerini söyledi. 600 bine yakın özel eğitim gereksinimi duyan bireye destek sağladıklarını söyleyen Tekin,  3 bin 243 kurumla yaklaşık 559 bin bireye 55 bin personelle hizmet sunduklarını ve yalnızca bu yıl sunmuş olunan eğitimle 13 milyar TL'yi aşkın ödeme yaptıklarını açıkladı. 

ÖZEL KURUMLARA YÖNELİK MEVZUAT ÇALIŞMASI YAPILIYOR

Eylül ayı itibarıyla özel kurum açılışlarını durdurduklarını ve bir mevzuat çalışması yaptıklarını kaydeden Milli Eğitim Bakanı Tekin, “Sektörü sabote etmeye çalışan, sizlerin yaptığı hizmetlerin etkisini azaltan, kamuoyunda imajı olumsuz etkileyen unsurlar vardı. Eylülde kurum açılışlarını durdurduk. Bununla ilgili olarak mevzuat altyapısını adımları atarak sürdüreceğiz" dedi.

Bakan Göktaş açıkladı! Türkiye Aile Destek Programı ödemeleri hesaplara yatırılacak

Tarım ve Orman Bakanlığı üreticilere 16 bin TL ödeme yapacak!

KOSGEB'ten Deprem Bölgesini Canlandırma Destek Programı toplantısı!

 


Geri Dön