27 / 04 / 2024

KOSGEB'ten Deprem Bölgesini Canlandırma Destek Programı toplantısı!

KOSGEB'ten Deprem Bölgesini Canlandırma Destek Programı toplantısı!

Depremden etkilenen şehirlerdeki KOBİ'lerin iyileşmesi ve iş sürekliliğinin sağlanması için uygulanmış olan "Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Destek Programı" dahilinde KOSGEB tarafından Adana'da bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.



Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerden etkilenen şehirlerdeki KOBİ'lerin iyileşmesi ve iş sürekliliğinin sağlanması için uygulanmış olan "Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Destek Programı" dahilinde KOSGEB tarafından Adana'da bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylar göre KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu,  Adana  Sanayi Odası Konferans Salonu'nda yapılan toplantıda, Dünya Bankası ile yapılan müzakereler neticesinde 450 milyon dolarlık dış kaynağı Türkiye'ye getirdiklerini söyledi.

Yaptığı açıklamada kaynağı olduğu gibi en hızlı biçimde depremlerden etkilenmiş olan 11 şehre aktarmayı hedeflediklerini kaydeden KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, KOBİ'lerin hasar tespit raporlarına göre destek paketlerinden yararlanacaklarını dile getirdi.

KOSGEB ten Deprem Bölgesini Canlandırma Destek Programı toplantısı!

KALDIRAÇ ETKİSİ OLUŞTURACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ

KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu söz konusu destek paketini depremlerden etkilenen bölge için bir can suyu olarak gördüklerini belirterek, "12 milyar TL'ye tekabül eden bu destek 11 şehre girmiş olacak. Buna bu gözle bakıldığında ticaretin çarklarını yeniden döndürmeyi ve bir kaldıraç etkisi oluşturacağını da düşünüyoruz. Söz konusu bu programı burada en hızlı biçimde anlatıp, başvuruların ödemeye dönüşmesini istiyoruz. Bu destek paketimiz oldukça çok kolay. Cep telefonunuzdan hasar tespit raporu ve borç taahhütnamesi imzalamak suretiyle otomatik şekilde rakam KOBİ'lerimizin karşısına çıkıyor. 10 gün önce başlamış başvurular çerçevesinde toplamda 20 bin başvuru aldık. Adana'nın başvuruları biraz daha az. Söz konusu bu destekten Adana'nın da en iyi biçimde istifade etmesini istiyoruz. 12 milyar TL'lik destek bütün bölgeye yayılacak.

KOBİ'ler minimum 200 bin TL, maksimum ise 750 bin TL destek alacak. Tüm KOBİ'ler hasar tespitlerine göre buradan da istifade edecek. Bugüne kadar konut hasarları dikkate alınarak devletin pek çok destek paketini açıkladı ve verdi. Bugün vermiş olduğumuz bu destekler günün sonunda devletin bir şefkat eli şeklinde KOBİ'sinin yanında olduğunun bir göstergesi. Söz konusu bu destek, işletmesi zarar görmüş olan KOBİ'lerin istifade edeceği bir destek. İşletme tapusu, ipotek ve teminat da istemiyoruz. 'Gel al, bu parayı kullan' diyoruz. Çok basit taahhüt taleplerimiz var." dedi.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç da deprem felaketinin Türk milletinin yardımsever bir toplum olduğunu bir defa daha gösterdiğini söyledi.

Deprem felaketinin toplumsal boyutunun yanı sıra ekonomik boyutunun da olduğuna değinen Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, programın afetten etkilenmiş olan işletmelerin yaralarını sarması açısından can suyu olacağını belirtti.

Adana Ticaret Odası Başkanı Yücel Bayram da konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada destek programının önemli olduğuna değinerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Söz konusu toplantıya, meslek odaları başkanları ile çok sayıda işletmeci katılım sağladı.

Tüketici kredilerinin 442 milyar 990 milyon TL'si konut!

Dirençli binalar artık tercih değil zorunluluk! Marmara depreminde sanayinin çarkları durabilir! 

Karmod'un prefabrik evlerine Orta Doğu ve Arap ülkelerinden yoğun talep!


Geri Dön