27 / 04 / 2024

Tarım ve Orman Bakanlığı üreticilere 16 bin TL ödeme yapacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı üreticilere 16 bin TL ödeme yapacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamaya göre zararlı organizmalarla mücadele kapsamında fındık ve meyve üreticisine maddi destek sağlayacak.



Devlet üreticilere destek ödemelerine devam ediyor. Bu kapsamda zararlı organizmalarla mücadele kapsamında fındık ve meyve üreticisine maddi destek sağlayacağını ilan etti.

Tarım ve Orman Bakanlığı, zararlı organizmalarla mücadele noktasında meyve ve fındık üreticisine vereceği desteği açıkladı. Bu çerçevede bakanlığın açıkladığına göre fındık üreticisine dekar başına 16 bin lira, taş çekirdekli meyve üreticilerine ağaç başına 450 lira destek ödemesi yapılacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı, zararlı organizmalarla mücadele noktasında fındık üreticisine dekar başına 16 bin lira, taş çekirdekli meyve üreticilerine ağaç başına 450 lira destek ödemesi yapılacağını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan son dakika açıklamada, bitkisel üretimin devamlılığı için zararlı organizmaların girişinin ve yayılmasının önlenmesi için tedbirler alındığı kaydedildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı üreticilere 16 bin TL ödeme yapacak!

Karantinaya tabi bir zararlı organizma olan turunçgil uzun antenli böceğinin fındık üretim alanlarında, şarka virüsünün de taş çekirdekli meyve bahçelerinde tespit edilmesi durumunda bulaşık bitkilerin üreticiler tarafından imha edildiği aktarıldı.

Üreticilerin mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla destek ödemesi yapılması için Resmi Gazete'de tebliğ yayımlandığı ifade edilerek açıklama yapıldı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada "2023 yılı tarımsal desteklemelerine dair 14 Eylül 2023 tarihli ve 7613 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında hazırlanan Bitki Karantinası Tazminatı Desteklemesine Dair Tebliğ, 10 Kasım 2023 tarih ve 32365 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir" denildi. 

Söz konusu açıklamada "Destek ödemesinde kapsamında, fındık (turunçgil uzun antenli böceği) için 16 bin lira/dekar, taş çekirdekli meyveler (şarka virüsü) için 450 lira/ağaç destek ödemesi yapılacaktır" ifadeleri yer aldı.

Öte yandan Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım alanında çalışma hayatına devam edenlerin büyük çoğunluğunun emekli olduğunu kaydederek, "Emekli çiftçilerimiz 5 bin Türk Lira ikramiyeden mahrum edilmemelidir." dedi.

Başkan Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, 7464 sayılı Kanun'la, emekli olanlara bir defaya mahsus olmak üzere 5.000 TL ikramiye verilmesinin hükme bağlandığını belirtti.

Türkiye'nin ilk zırhlı SUV'u TULGA 2025'te yollarda olacak!

Araç sahipleri dikkat! Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor, son tarih 1 Aralık...

370 kişinin yaşamını yitirdiği sitenin firari müteahhidini, depremde yakınlarını kaybedenler yakaladı!


Geri Dön