30 / 04 / 2024

Araç sahipleri dikkat! Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor, son tarih 1 Aralık...

Araç sahipleri dikkat! Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor, son tarih 1 Aralık...

Milyonlarca araç sahibine son dakika uyarısı geldi. Buna göre 81 şehirde zorunlu olan uygulamaya uymayana para cezası uygulanacak. Araç sahipleri 1 Aralık tarihine kadar vaktiniz bulunuyor. İşte haberin ayrıntıları...



Trafik polisleri 81 ilde denetimlerini yoğunlaştırırken 1 Aralık 2023 tarihi itibari ile başlayacak olan yeni uygulama tüm araç ve ehliyet sahiplerine bildirildi.

Son dönemde trafik kazalarında yaşanan artış ve can kayıplarının önlemek için trafik polisleri denetimlerini arttırırken 1 Aralık 2023 tarihi itibariyle zorunlu kış lastiği uygulamasına geçileceği belirtildi. Söz konusu uygulama 81 ilde zorunlu hale getirilirken kurala uymayan ve kapsam içerisine giren araç sahiplerine para cezası uygulanacak.

UYGULAMA NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE BAŞLAYACAK?

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama doğrultusunda 2023 yılı zorunlu kış lastiği uygulama tarihi 1 Aralık 2023 itibari ile başlayacak. Bu kapsamda can ve mal güvenliği için zorunlu olarak hayata geçirilecek olan uygulama kapsamında 1 Aralık 2023 tarihi itibari ile 81 ilde yapılacak olan trafik denetimleri eş zamanlı olarak başlatılacak olup kış lastiği taktırmayan araç sahiplerine para cezası verilecek.

 Araç sahipleri dikkat! Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor, son tarih 1 Aralık...

KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI HANGİ ARAÇLARDA ZORUNLU?

Zorunlu kış lastiği uygulaması hususi araçlarda uygulanmamakta olup sadece ticari araçlarda geçerli olacaktır. Fakat sürücülerin hem kendi hem de diğer araç sahiplerinin can ve mal güvenliğini sağlamak adına kış lastiği taktırmaları önerilmektedir. Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda kış lastiği taktırılması zorunludur.

KIŞ LASTİK ZORUNLULUĞU NE ZAMAN BİTİYOR 2023 - 2024?

Zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Aralık 2023 tarihi itibariyle başlarken 1 Nisan 2024 tarihine kadar sürecek. Buna göre trafik polisleri tarafından 81 ilde 1 Aralık tarihi itibari ile denetimler başlarken denetimde kış lastiği olmayan araç sahiplerine tam 1.152 TL para cezası kesilecek. Buna göre alınan lastiklerin ömürlerinin 40 bin KM olduğu kaydedilirken, 7 derecenin altında bulunan tüm hava koşullarında sürücülerin can ve mal güvenliğini sağlamak adına mutlaka kış lastiği taktırmaları öneriliyor.

Arabası olanlara müjde! Resmen açıklandı! Duyanlar kulaklarına inanamayacak!

Kış lastiği zorunluluğu başlıyor! Peki, kış lastiği ne kadar? İşte 29 Kasım 2022 fiyat listesi...

 


Geri Dön