28 / 04 / 2024

Türkiye'nin ilk zırhlı SUV'u TULGA 2025'te yollarda olacak!

Türkiye'nin ilk zırhlı SUV'u TULGA 2025'te yollarda olacak!

BMC İcra Kurulu Üyesi ve Üst Yöneticisi Murat Yalçıntaş yaptığı açıklamada BMC tarafından üretilen Türkiye'nin ilk yerli ve milli, doğuştan zırhlı SUV'u "TULGA"nın 2025 yılında yollarda olacağını söyledi.



BMC İcra Kurulu Üyesi ve Üst Yöneticisi Murat Yalçıntaş, Anadolu Ajansı muhabirine, BMC'nin yürüttüğü projelerle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre son senelerde dünyanın savaşlarla sarsılmaya başladığını dile getiren BMC İcra Kurulu Üyesi ve Üst Yöneticisi Murat Yalçıntaş, ülkelerin savunma sanayisine yönelik yatırımları artırdığını söyledi.

Açıklamasında kendilerinin de yaşanan son savaşlardan elde edilen tecrübelere göre yeni araçlar üzerinde çalıştıklarına değinen BMC İcra Kurulu Üyesi ve Üst Yöneticisi Murat Yalçıntaş, sözlerine şu şekilde devam etti: "Bu savaşlarda edinilmiş olan tecrübeler de yeni ihtiyaçlar doğurdu. Söz konusu bu ihtiyaçlar doğrultusunda Türk Silahlı Kuvvetlerinin taleplerinde hem bazı değişiklikler hem de bazı daha evvel olmayan noktalar oluştu. Bu çerçevede Türk Silahlı Kuvvetleri'yle geliştirmekte olduğumuz araçlar var." dedi.


"TULGA" 2025 YILINDA YOLLARDA OLACAK

İlk defa İzmir'de gerçekleştirilen TEKNOFEST'te sergilenen Türkiye'nin ilk yerli ve milli, doğuştan zırhlı SUV'u TULGA'ya ilişkin bilgi veren BMC İcra Kurulu Üyesi ve Üst Yöneticisi Murat Yalçıntaş, aracın pikap versiyonunun da olduğunu belirtti.

Türkiye nin ilk zırhlı SUV u TULGA 2025 te yollarda olacak!

Açıklamasında söz konusu aracın doğuştan zırhlı şekilde tasarlandığını dile getiren BMC İcra Kurulu Üyesi ve Üst Yöneticisi Murat Yalçıntaş, şöyle konuştu: "Şu anda TULGA aracımızın hedef kitlesi jandarma ve emniyet. Onların ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlandı ve onların ihtiyaçlarına göre üretildi. Şu anda prototiplerin üretilmesi tamamlandı, test aşamasındalar. Söz konusu bu testin en az 6 ay, çıkacak olan sonuçlara göre belki biraz daha uzun 8 ya da 10 ay süreceğini düşünüyoruz. Bu nedenle test aşaması herhalde 2024 yılının sonuna doğru biter. 2025 yılının başında da inşallah bunu hem Emniyet Genel Müdürlüğü'müze hem de jandarmamıza teslim etmiş oluruz. Bu aracın sivil versiyonu ne yazık ki olmayacak. Zırhlı bir araç olması nedeniyle sivillere hitap eden bir araç değil."

MOTOR ÇALIŞMALARI

Yaptığı açıklamada BMC'nin 4 tip yerli motor üzerinde çalıştığını, 400 beygirlik "Tuna" adını verdikleri motorda seri üretime başladıklarına da değinen BMC İcra Kurulu Üyesi ve Üst Yöneticisi Murat Yalçıntaş, "Bu motorun hem tüm tasarımı bize ait hem de yerli olarak üretiliyor. Bu nedenle tüm hakları da bizim. Hiçbir lisans altında değildir. Bunu şu anda 'Kirpi' ve 'Vuran' gibi zırhlı araçlarımıza takıyoruz." diye konuştu.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada diğer 3 motor üzerinde çalışmaların devam ettiğini kaydeden BMC İcra Kurulu Üyesi ve Üst Yöneticisi Murat Yalçıntaş, şunları kaydetti: "2. geliştirmiş olduğumuz motor bunun bir büyüğü, 'Azra' ismini verdiğimiz 600 beygirlik motorumuz. Bunu 8x8 büyük askeri kamyonlara takacağız. Bu motorumuzun seri üretime giriş tarihi de büyük ihtimalle 2025 yılının ortası ya da sonu olacak. Ayrıca bu motorun aynı şekilde 'Marin', yani deniz versiyonlarını da geliştiriyoruz. Bu su üstü insansız deniz araçlarında kullanılacak. Türk Deniz Kuvvetlerinin muhtelif deniz gemilerinde yardımcı motor şeklinde kullanılacak. Bu da 2025 yılının ortası gibi gözüküyor. 3. olarak geliştirmiş olduğumuz 1000 beygir gücündeki güç grubu. Güç grubundan kastetmiş olduğumuz, motor var, transmisyon var ve soğutma grubu var. Bu fırtına obüslerinde kullanılacak. Seri üretime giriş tarihini 2026 yılının sonları şeklinde  hedefledik. Bu nedenle 2026 yılının sonlarından itibaren inşallah üretmiş olduğumuz fırtına obüslerinin hepsi yerli güç grubuyla hizmete girecek. Bir de 1.500 beygirlik güç grubumuz var. Altay tankımızı yerli olarak hareket ettireceğiz. Bunda da 2027 yılı sonu 2028 yılı başı gibi seri üretim gözüküyor. İnşallah bu 4 tip motorumuzla Türk Silahlı Kuvvetlerine ve de aynı şekilde dost ve müttefik ülkelerin silahlı kuvvetlerine hizmet edeceğiz."
 

Türkiye'de elektrikli otomobil satış rakamları zirve yaptı

Togg T10X V2 ekim ayında en çok satılan elektrikli otomobil oldu! Togg T10X V2 zirvede...

Kamuda TOGG dönemi başlıyor


Geri Dön