28 / 04 / 2024

Kamuda TOGG dönemi başlıyor

Kamuda TOGG dönemi başlıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in tasarruf genelgesi doğrultusunda kamuda TOGG dönemi başlıyor. Kamuda kullanılan Audi ve Mercedes gibi marka araçların yerine bundan sonra artık yerli araçlar kullanılacak.



Konu ile ilgili açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamudaki araç alımlarında değişikliğe giderek, kamuda yerli otomobil olan TOGG araçlarının tercih edileceğini kaydetti. Öte yandan Şimşek, kamuda bulunan tüm marka ve model araçların satılacağını, yerine yerli üretim TOGG modellerinin geleceğini belirtti.

PatronlarDünyası'nın haberine göre, tasarruf tedbirleri dahilinde yeni kararlar alınarak bu kararlar ile ilgili açıklama yapan Bakan Şimşek, alınan karar kapsamında, hem yerli otomobil üretimini desteklemesi hem de ülke ekonomisine katkı sağlanarak, tasarruf sağlanması amacıyla tasarlanan bir proje olduğunu kaydetti. Bakan Şimşek, kamuda bulunan araçları arasında, Audi ve Mercedes gibi modelleri yer almayacağını, eldeki kamuya ait araçların da satılacağını belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Şimşek tarafından açıklanan söz konusu karar, daha önceden eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından açıklanmıştı. Nebati, bu yılın başında yerli otomobil TOGG için kamu alım garantisi uygulanacağını açıklayarak kamuoyuna duyuru yaparak, otuz bin adet TOGG satın alınacağının bilgisini açıklamıştıi. Bu kapsamda da eski Hazine ve Maliye Bakanı Nebati aracılığıyla duyurulan proje, yeni Bakan Şimşek aracılığıyla hayata geçirilmesi planlanıyor.

Kamuda TOGG dönemi başlıyor

TOGG PATENTİ HANGİ ÜLKEYE AİT?

Bu kapsamda TOGG, Türk Patent ve Marka Kurumuna (TÜRKPATENT) kendi üretimlerinin patent, tasarım ve marka başvurularını tescilletmek için başvurular yapıyor. Patent alanında TOGG'un TÜRKPATENT'e yapmış olduğu otuzu 2023 yılına ait olmak üzere toplam yetmiş iki adet patent başvurusu bulunmaktadır.

TOGG HERŞEYİ YERLİ Mİ?

Aracın ilk modelde yüzde 51 oranında yerli parçalardan üretilmesi, ikinci ve üçüncü modellerde yerli parça oranının yüzde 68,8'e çıkartılması hedeflenmektedir.

TOGG ÜRETİMİ NE DURUMDA?

2032 sonuna kadar 1 milyon üretim hedefi bulunan Togg, bu yıl yirmi sekiz bin adet üretilecek.

Togg CEO'su Gürcan Karakaş'tan yeni müjde

Togg eylül ayında vites büyüttü


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön