28 / 04 / 2024

Togg eylül ayında vites büyüttü

Togg eylül ayında vites büyüttü

2023 Ağustos ayında bin dokuz yüz altmış beş adet T10X'i kullanıcılarla buluşturan elektrikli otomobil markası Togg, eylülde iki bin iki yüz dört adetlik teslimat sayısına ulaştı.



Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg eylül ayına ilişkin teslimat verilerini açıkladı. Togg'un sosyal medya hesabında yer alan açıklamada "Teslimatlarımız artarak devam ediyor. Sadece Eylül ayında iki bin iki yüz dört, teslimata başladığımız Mayıs ayından bu yana ise toplam beş bin altı yüz dört adet T10X'i kullanıcılarımızla buluşturduk" ifadeleri kullanıldı.

HEDEF 28 BİN

Togg, 2023 Ağustos ayında bin dokuz yüz altmış beş adet aracı kullanıcılarla buluşturmuştu. Togg, bu yıl sonuna kadar toplamda 28 bin adet T10X üretmeyi hedeflediğini belirtmişti. Şirketin çekiliş sonucu otomobili almaya hak kazanan ilk 20 bin kişiye ise yıl sonuna kadar teslimatları yapacağı açıklanmıştı.

Togg eylül ayında vites büyüttü

TOGG EKİM 2023'DEN İTİBAREN GÜNLÜK 280 ARAÇ ÜRETİLECEK

Togg faaliyete başladığından bu yana tek vardiya olarak üretim yapan fabrikada üretim çift vardiya olarak yapılmaya başlandı. Seri üretime geçilmesiyle beraber günlük yüz altmış bin araç olan üretim sayısının da Ekim ayı ile birlikte ikiyüz seksen araç olarak gerçekleşmesi hedefler arasında. Yüzde 23 Anadolu Grubu, yüzde 23 BMC, yüzde 23 Turkcell, yüzde 23 Zorlu Holding ve yüzde 8 Türkiye Odalar Borsalar Birliği TOBB ortaklığında kurulan Türkiye'nin Otomobil Girişim Grubu'nun Gemlik'teki dev fabrikasında 9 saatlik tek vardiyadan 18 saatlik düzenli çift vardiya sistemine geçildi. Personel alımı da gerçekleştiren fabrikada günlük toplam 160 olan araç üretim sayısı Ekim ayı itibariyle 280 olarak güncellenecek.

TOGG'UN YAZILIMA GÜNCELLEME GELİYOR

Türkiye'nin ilk yerli ve milli otomobili Togg'un işletim sistemi 2 aya kadar güncellenecek. Dünyadaki bir çok otomobil markası gibi Android Automotive OS işletim sistemini kullanan Togg'da yenilenen 14 versiyonla birlikte kendi işletim sistemini yenileyecek. Toog'un yenilenen işletim sistemi ile beraber Togg sürücüleri YouTube kanalı uygulamasını araç park halindeyken kullanabilecek. Toog'un bir diğer yeniliği de farklı navigasyon uygulamaları da akıllı cihazda kullanılabilecek.

2023 model Togg güncel fiyat listesi: Yerli otomobil ne kadar oldu? 

 

 


Geri Dön