28 / 04 / 2024

Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı! Tüm sınıflarda müfredat değişimi olacak

Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı! Tüm sınıflarda müfredat değişimi olacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kabine toplantısının arakasından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Tekin, tüm sınıflarda okutulan derslerde müfredat değişikliği yapacaklarını açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...



Buna göre; Bakan Tekin Milli Eğitim Bakanlığı'nca, ders konularında sadeleşmeler yapılacağını ve tüm sınıflarda yapılacak bu değişikliğin 2017 senesinden bu yana yapılacak en kapsamlı bir müfredat değişimi olacacağı kaydedildi. Bakan Tekin yaptığı açıklamada; ders konularında sadeleşme yapılarak tüm sınıflarda müfredatın değişeceğini, yapılacak olan değişikliğin aralık ayında kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti.

Öte yandan; 2017 senesinden bu yana en kapsamlı değişikliği hayata geçireceklerini kaydeden Bakan Tekin, "Muhtemelen aralık ayında müfredatta yapacağımız değişikliği kamuoyu ile paylaşmış olacağız. Bu kapsamda uzun zamandır müfredat değişikliği konusu hakkında özenle çalışıyoruz. Bizler söz konusu değişiklik ile çocuklarımıza gereksiz ve düzeylerinin üstünde bir bilgi yüklemesi yapmayacağız." diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı! Tüm sınıflarda müfredat değişimi olacak

SÖZLÜLER ZORUNLU OLACAK

Ayrıca Bakan Tekin; Öğretmen alımlarında yapılan sözlü sınavın da uygulanmaya devam edeceğini belirterek sözlerini şöyle devam etti; Milli Eğitim Teşkilat Kanunu'nu düzenleyen kanun hükmünde kararnameye göre; öğretmen alımlarında sözlü sınav uygulaması getirildi. Buna göre 2016 yılında kurulan sisteme göre KPSS'de belli bir puan barajını geçen adayların 3 katı aday sözlü sınava çağrılıyor. Öta yandan şu anda öğretmen alımlarında sözlü sınavın olması yasal bir zorunluluktur. Bu zorunluluk kanunda da herhangi bir değişiklik olmadığına göre mülakat sistemi zaten devam ediyor. Bakan Yusuf Tekin, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte bütçe olanakları çerçevesinde, ihtiyaç duyulan alanlarda ve sayıda öğretmen ataması yapmayı planladıklarını da kaydetti.

MÜFREDATIN AMACI NEDİR?

Müfredatın amacı özel bir eğitim programının, altında yatan felsefesinin, amaç ve kılavuzlarının oluşturulduğu bir çalışma programıdır (Kreating 2011). Buna göre okulun ve öğretmenin yol göstericiliği altında okul içi ve okul dışındaki bütün öğrenme ve öğretme etkinliklerini kapsamaktadır.

MÜFREDAT EN SON NE ZAMAN DEĞİŞTİ?

2005 yılından itibaren Türkiye'de 4 kez müfredat değişti. 2018 yılında son müfredat değişikliği yayıncılık sektörünü ekonomik olarak maalesef yerle bir etti. Dünyada eşi benzeri görülmemiş bir şekilde 2018 yılında 1'den 12'ye kadar bütün müfredatlar aynı anda, 1 günde değiştirildi.

Müdür ve müdür yardımcısı atama sonuçları belli oldu mu?

MEB'e bağlı okulların pansiyon ücretleri yeni yılda 7.900 ile 37 bin 60 TL arasında olacak! SON DAKİKA!    

MEB KPSS şartı aranmadan Aşçı Yardımcısı alımı ilanı yayınladı!


Geri Dön