29 / 04 / 2024

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tatil ile ilgili kararını duyurdu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tatil ile ilgili kararını duyurdu

Milli Eğitim Bakanlığı yeni eğitim dönemi başlamadan önce o yıla ait eğitim öğretim takvimini yayımlıyor. Buna göre; 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk yarısında toplam 9 günlük tatil olduğu kaydedildi.



Milli Eğitim Bakanlığı okullar için 9 günlük ara tatil kararı açıkladı. Bu tatil kararlarını en çok öğretmenlerden çok öğrenciler merak ediyor ve ilgileniyor. Peki, hangi tarihlerde okullar tatil olacak? İşte merak edilen detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı bir süredir okullarda ara tatil uygulamasını yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda alınan son karara göre öğrenciler bu yılda hem Kasım hem de Nisan'da toplam 9 gün boyunca tatil yapacklar. Ekim ayının ortalarına geldiğimiz şu günlerde kasımda yapılacak ara tatilin zamanı merak ediliyor.

KASIM TATİL NE ZAMAN OLACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre bu yıl ara tatil 9 Kasım 2023 tarihinde başlayacak. Ara tatil ile ortaokul, liseler ve ilkokullar 9 gün boyunca tatil yapabilecek. Bu ara tatil sonrasında Ocak ayında ise sömestr tatiline girecek olan öğrenciler bu sefer 15 gün boyunca tatil yapacaklar. Milli Eğitim Bakanlığı'nın takvimine göre ara tatil 10 Kasım 2023 Cuma günü başlayacak olup, 20 Kasım 2023 Pazartesi günü sona erecek.

MEB SÖMESTR TATİLİ

Milli Eğitim Bakanlığı’nın diğer tatil takviminin devamında ise sömestr tarihleri de bildirildi. Buna göre sömestr tatili 22 Ocak 2023 tarihinde başlayacak ve 5 Şubat 2024’e kadar devam edecek. Buna göre öğrenciler 19 Ocak Cuma günü karne alacak ve tatile 22 Ocak Pazartesi günü başlamış olacaklar.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tatil ile ilgili kararını duyurdu

EK TATİL YOK AÇIKLAMASI

Açıklamada Şubat ayından sonra öğrencilere büyük bir sürpriz var. Bu süpriz yılın ikinci yarısındaki Nisan ara tatili ile Ramazan Bayramı aynı zamana denk geldiği için öğrenciler ek bir tatil yapamayacak. Bu durumda hafta sonunun da eklenmesi ile beraber öğrenciler sadece 9 gün tatil yapabilecekler.

YAZ TATİLİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Öğrencilerin ise asıl merak ettiği konulardan biri de iki aylık yaz tatilinin ne zaman başlayacağı. MEB'de yer alan bilgiler şöyle; okullar 15 Haziran Cuma günü kapanacak ve karnelerini alan öğrenciler için tatil 9 Eylül 2024 Pazartesi gününe kadar devam edecek.

MEB'den ortaokul ve lise ortak yazılı sınav açıklaması!

Eğitim Bakanlığı’ndan kararlı adım: 2000’e yakın merpen altı kurs kapatılacak


Geri Dön