28 / 04 / 2024

Milli Eğitim Bakanlığı, ortak sınav tarihlerini açıkladı...

Milli Eğitim Bakanlığı, ortak sınav tarihlerini açıkladı...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yaptığı açıklama kapsamında, sınav tarihlerine ilişkin şu bilgiler açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...



Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni açıklamasında ortak sınavların ne zaman yapılacağına ve soru dağılım tablolarına yer verildi.  Buna göre 6 .sınıfların soru sayısı 16, 9.sınıfların soru sayısı 20'den oluşacağı kaydedildi. Buna göre, 6. sınıflar Türkçe ve Matematik dersleri için 26 Aralık 2023 Salı günü,  9. sınıflar ise Türk Dili ve Edebiyatı ile Matematik dersleri için 27 Aralık 2023 Çarşamba günü ortak sınava gireceği duyuruldu.

ORTAK SINAV NASIL YAPILACAK?

Ortak sınavlar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanarak okullar teslim edilecek olup  sınavlar okullarda öğretmenlerin gözetiminde yapılacak. Sınav evrakları il ölçme değerlendirme merkezlerinde değerlendirileceği bildirildi.

ORTAK SINAVA GİRMEYEN ÖĞRENCİLER NE YAPACAK?

Ortak sınavlara katılamayan öğrenciler için mazeret sınavları yapılacak. İl ve ilçe mazeret sınavları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ayrıca duyurulacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, ortak sınav tarihlerini açıkladı...

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜN GÖREVİ NEDİR? 

Millî eğitim müdürleri, Milli Eğitim Bakanlığın eğitim politikaları ve stratejik planları kapsamında mevzuat ve programlar doğrultusunda yönetilmesi, birimleri yönlendirmek, denetlemek ve koordine ederek etkin ve verimli bir şekilde yerine getirmek ile sorumludur. 

MİLLİ EĞİTİM BAKANINI KİM SEÇER?

Milli Eğitim Bakanını, Cumhurbaşkanı kendi kabinesinde seçer,  yardımcılarını ve bakanları atar veya görevlerine son verir, ancak bu atamalar Meclis tarafından onaylanmaz (104/8. madde). Bütçe kanun teklifi Cumhurbaşkanı tarafından hazırlanır ve Meclis tarafından onaylanır.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI OLMAK İÇİN NE YAPILIR? 

Millî Eğitim Bakanı olmak için ne yapmak gerekir? En az iki yıllık yüksekokul mezunu olunması.  Buna göre, son 3 seneyi Bakanlıkta olmak üzere Devlet memurluğunda en az beş yıl görev yapmış olma durumu. Kişinin bulunduğu görev unvanında yada aynı düzeydeki görevlerde toplam en az bir yıl görev yapmış olması ve yardımcı hizmetler sınıfı dışındaki kadrolarda görev yapıyor olması gerekmektedir.

MEB açıkladı! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğrencilere 18.400 Türk Lirası destek yapılacak...

Milli Eğitim Bakanlığı müfredat değişikliği yaptı! Son dakika: Siber ve akran zorbalığı müfredata alındı

MEB açıkladı! 3 branş dersinin saatinde değişiklikler yapılabilir

MEB, deprem bölgesinde 22 bin derslik inşa edecek!


Geri Dön