06 / 05 / 2024

MEB açıkladı! 3 branş dersinin saatinde değişiklikler yapılabilir

MEB açıkladı! 3 branş dersinin saatinde değişiklikler yapılabilir

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin daha iyi ve daha kaliteli bir eğitim öğretim dönemi geçirebilmesi adına yeni kararları peş peşe açıklamayı sürdürüyor. Yapılan açıklama kapsamında dersler için önemli bir değişiklik yapılmaya hazırlanıldığı belirtildi. İşte haberin ayrıntıları...



Konu ile ilgili açıklanan son habere göre 3 branşın ders saatinde yeni bir değişiklik yapılabileceği belirtildi. Bakanlık konu ile ilgili yaptığı çalışmalar neticesinde haftalık ders sürelerinde değişiklik yapmaya hazırlandığını bildirdi. Buna göre bazı derslerin sürelerinin artırılması hedefleniyor. Peki, o dersler hangileri?

Bakan Yusuf Tekin, haftalık ders saatlerinde değişiklik yapmayı hedefliyor. Bu kapsamda aslında yapılması planlanan değişikliklerin bir kısmı Milli Eğitim Bakanlığı’nı hazırladığı yeni müfredat kapsamında yapılması amaçlanıyordu. Bu durum bir süredir konuşulsa da MEB konuya ilişkin harekete geçeceğini belirtti.

ÖĞRENCİLER DAHA AKTİF ROL ALACAK

usakgundem.com'da yer alan habere göre; Bakan Yusuf Tekin, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında müfredatın sadeleştirileceğini ve bazı konuların lisans düzeyinde olacağını kaydetti. Öğretmenlerin koruma altına alınacağını ve derslerde öğrencilerin daha aktif bir şekilde rol alacağı belirtildi.

MEB YENİ MÜFREDAT NASIL OLACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı çalışmaların detayları kapsamında yeni müfredat içerisinde yer alan konular hem sanat hem de spor alanında daha çok derslerin yer verilmesi beklenmekte. Öte yandan, Bakan Tekin, resim, müzik, beden ve spor gibi derslerin haftalık sürelerini artırılabileceğini de kaydederken , müfredatın yenilenmesinden sonra daha fazla öğretmen kadrosunun olup olmayacağının da netleşmesi beklenmekte.

MEB açıkladı! 3 branş dersinin saatinde değişiklikler yapılabilir

YENİ MÜFREDAT NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Bakanlığın yeni müfredatı 15 gün içerisinde açıklaması bekleniyor. Buna göre, kulislerde İngilizce Türkçe’nin haftalık ders programındaki saatlerin azalabileceği iddia ediliyor. Ancak konu ile ilgili net bir açıklama henüz bulunmuyor. Müfredatın 2 hafta içerisinde belli olmasından sonra derslerin sürelerindeki değişikliklerin de açıklanması beklenmekte.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI NEDİR? NE İŞ YAPAR?

Eğitime; ailede başlayan ve okulda devam eden yaşama hazırlama çalışmaları denebilir, eğitim anlayışları her devirde değişmiş ve çeşitlenmiştir. Türk eğitim sisteminde çeşitli eğitim politika ve yaklaşımları yıllardır denenmekte ve uygulanmaktadır.

MEB, deprem bölgesinde 22 bin derslik inşa edecek!

MEB’den son dakika kararı: Bu sene anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise için kaldırıldı

Müdür ve müdür yardımcısı atama sonuçları belli oldu mu?


Geri Dön