29 / 04 / 2024

Son Dakika Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı! 2024 LGS tarihi belli oldu

Son Dakika Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı! 2024 LGS tarihi belli oldu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen LGS kapsamındaki merkezi sınavının 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacağını bildirdi.



Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav takvimi ile ilgili açıklamalar yaptı. Bakan Tekin LGS kapsamındaki merkezi sınavın 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacağını açıkladı.

Son günlerde milyonlarca öğrencinin merakla beklediği Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının tarihi de belirlendi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin çocukların, 2023-2024 eğitim öğretim senesini 14 Haziran 2023'te karnelerini alarak tamamlayacaklarını kaydederek, 15 Haziran Cumartesi gününün ise Kurban Bayramı arifesi olduğunu belirtti. Bu kapsamda da 2024'te yapacakları LGS kapsamındaki merkezi sınav tarihini de 2 Haziran 2024 Pazar günü olarak uygulanacağını bsöyleyen Tekin, şunları belirtti; "Bu kararımız ile , öğrencilerimizin sınava bayram öncesinde girmelerini daha da önemlisi öğrenci ve velilerimizin hem bayram hazırlıklarını hem de yaz tatili planlamalarını yaparken zihnen daha rahat olmalarını istiyoruz. BU bağlamda 2 Haziran 2024'te yapılacak LGS sınavının soru sayısı ve soru şekli ile ilgili bir değişiklik olmayacağının bilinmesini belirtmek isterim. Öte yandan tüm sorular sınav takvimine uygun olacak şekilde, sekizinci sınıf öğretim programlarında yer alan konu ve kazanımlar esas alınarak hazırlanacaktır." diye konuştu.

Öte yandan, Milli Eğitim Bakanı Tekin, sınav takvimi ile ilgili süreç hakkında çalışma ve duyuruları yeri geldikçe paylaşmaya devam edeceklerini söyledi.

Son Dakika Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı! 2024 LGS tarihi belli oldu

LGS AMACI NEDİR?

LGS; sınavının amacı liselere geçiş yapmak isteyen öğrencilerin yer aldığı, ve belirli seviyede bir puan ile yerleştirme yapılan bir sınavdır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2017-2018 eğitim yılından itibaren uygulanmaya başlanmıştır.

LGS NE SINAVDIR?

Ortaokuldan liseye geçiş sınavı olarak bilinen LGS; 8. sınıfın sonunda belirli derslerden aynı gün ve iki oturum şeklinde düzenlenen bir sınav sistemidir. Bu sınav, 6 temel ders olan Matematik, Fen Bilimleri, Türkçe, Yabancı Dil (İngilizce), T.C.

LGS SINAVINA GİRMEK ZORUNLU MU?

LGS sınacvı Sınav, iki oturum halinde uygulanmaktadır. LGS merkezi sınavına, isteyen öğrenciler girebilir. Buna göre sınava girmeyen öğrenciler de yerel yerleştirme ile liselere yerleştirilecek.

LGS tercihleri resmen başladı! LGS tercihi nasıl yapılır? MEB e-Okul LGS tercih ekranı 2023!

Veliler dikkat! LGS tercih dönemi başlıyor!


Geri Dön