28 / 04 / 2024

Yeni öğretmen alım takvimi Ekim'de açıklanacak! Bakandan son dakika müjdesi!

Yeni öğretmen alım takvimi Ekim'de açıklanacak! Bakandan son dakika müjdesi!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, konuk olduğu bir programda yeni öğretmen alım takviminin açıklanacağı tarihi duyurdu. İşte Bakan Tekin'in o açıklaması...



Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, konuk olduğu bir programda, yeni eğitim öğretim yılı ile ilgili soruları yanıtlayarak, açıklamalarda bulundu.

Açıklamasına öğretmen, veli, öğrenci ve yöneticilere başarılı bir eğitim öğretim yılı dileklerini belirterek başlayan Bakan Yusuf Tekin, "İnşallah güzel başlar, güzel ve arzu ettiğimiz şekilde de sonlandırılır" diye konuştu. 

Yeni öğretmen alım takvimi Ekim de açıklanacak! Bakandan son dakika müjdesi!

Sahada alınan geri dönüşler çerçevesinde yönetmelik değişiklikleri yaptıklarının altını çizen Bakan Tekin, "En önemli problemlerden bir tanesi özel okul ücretleriyle ilgili konu idi. Dolayısıyla ilk yaptığımız yönetmelik değişikliklerinden bir tanesini Özel Öğretim Kurumları Yönetmenliği'nde yaptık. Özel okullarla yaptığımız istişarelerde ücret belirleme politikasıyla ilgili gelinen durumda, öğretmenlere ve velilere iyi hizmet edebilmek açısından eğitim öğretim ücretlerini, servis ve yemek ücretlerine yansıttıklarını özel okullar kabul etmişlerdi" ifadelerine yer verdi ve özel okul ücretleriyle ilgili TEFE-TÜFE oranına göre artış yaparak, servis ve yemek ücretlerinden kamuoyunu rahatsız edecek artışlara gidilmemesinin garantisini aldıklarını söyledi. 

Başka yönetmelik hazırlıklarının da olduğuna vurgu yapan Tekin, bu hafta, bunları eğitim öğretim yılı başlayınca yayınlayacaklarını aktardı. 

Yeni öğretmen alım takvimi Ekim de açıklanacak! Bakandan son dakika müjdesi!

OKULLARDA KAYIT ÜCRETİ VE BAĞIŞ ALINIR MI? 

Bakan Yusuf Tekin, okullarda zorunlu bağış adı altında kayıt ücretinin alınıp alınmaması ile ilgili yöneltilen soruyu da yanıtladı. 

"Böyle usul asla yok, mevzuatımızın hiçbir yerinde yok. Ne kayıt ücreti var ne de bağış zorunluluğu var. Bunun altını çizerek belirtmek istiyorum" açıklamasında bulunan Bakan Tekin, bu konuda zorlama yapanları hem hukuki hem de sözlü olarak uyardıklarına dikkat çekti.

Yeni öğretmen alım takvimi Ekim de açıklanacak! Bakandan son dakika müjdesi!

ÖĞRETMEN ALIM TAKVİMİ EKİM'DE İLAN EDİLECEK 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, açıklamasında "Ekim sonunda öğretmen alım takvimimizi, branş bazlı ilan edip bahar eğitim öğretim yılı başlarken yeni arkadaşları ailemize dahil etmeyi planlıyoruz" ifadelerine de yer verdi. 

Bakan Tekin, pek çok Batı ülkesinde uygulanan bir modeli üretmek istediklerine dikkat çekti. 

Konuya ilişkin "Dedik ki velilerimiz sınıfa girmesin, koridorlarda dolaşmasın. Okul müdürü ile öğretmen üzerinde bir randevu sistemi oluşturalım, görüşmek istediği öğretmenle anlatmak istediği problemi her neyse randevu saatinde gitsin ve görüşsün. Bunu da çok önemsiyoruz" ifadelerine yer verdi ve ayrıca, hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin artık sınıfa telefonla giremeyeceğini duyurdu. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yılın en yüksek seviyesine ulaşan Ağustos enflasyonunu değerlendirdi!

Yeni imar barışı bekleniyor! Kaçak yapılar giderek arttı: İmar affı gelecek mi? 

Son Dakika: İstanbul Ataşehir'de korkutan yangın 3 binayı sardı!


Geri Dön