29 / 04 / 2024

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan LGS sonuçları açıklandı!

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan LGS sonuçları açıklandı!

Milli Eğitim Bakanlığı, uzun süredir beklenen 2023 LGS sonuçlarının nihayet açıklandığını duyurdu. Bugün yaptığı paylaşım ile sonuçların açıklandığını duyuran Bakanlık, öğrencilere ve ailelerine tebriklerini iletti.



Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise Hatay’da yaptığı açıklamada, LGS sınav kılavuzunun 26 Haziran’da ilan edileceğini belirtti. Öğrencilerin tercih süreci ise 3-19 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.

Öğrenciler ve aileleri, uzun süren bekleyişin ardından sonuçları öğrenmek için Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesine veya e-Devlet üzerinden sonuçları öğrenebilirler. Sonuç belgeleri ve tercih kılavuzu da bu platformlar üzerinden erişilebilir olacak.

Beklenen sonuç geldi

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarını açıkladı. Milyonlarca öğrenci bu sonuçları heyecanla beklerken, Bakanlık resmi sosyal medya hesapları üzerinden duyuru yaptı. Bakanlık, 4 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilen LGS’nin sonuçlarının http://meb.gov.tr adresinden erişime açıldığını belirtti.

Öğrenciler, LGS sonuçlarını öğrenmek için Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesine girerek, T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yapabilirler. LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler, tercih ve yerleştirme süreciyle ilgili bilgilere odaklanacaklar. Bakanlık tarafından yayımlanacak olan Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu, 26 Haziran tarihinde öğrencilere sunulacak. Öğrenciler ise tercihlerini 3-19 Temmuz tarihleri arasında yapabilecekler.


Geri Dön