28 / 04 / 2024

Şehir içindeki taşımacılık yapan dolmuşlar için yeni karar!

Şehir içindeki taşımacılık yapan dolmuşlar için yeni karar!

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile, Türkiye genelinde faaliyet gösteren dolmuşlar için yeni bir dönem başlıyor. Buna göre şehir içinde yolcu taşıyan ve cirolarının tamamını elektronik ücret toplama ile ile elde eden dolmuş işletmeleri için yeni bir dönem başlıyor. İşte detaylar…



Türkiye’de şehir içinde dolmuşçuluk yapan esnaf için yeni bir karar daha alındı. Buna göre, dolmuş işletmecileri, talep etmeleri halinde katma değer vergilerini hasılat esaslı vergilendirme usulü ile beyan ederek ödeyebilecek.

Şehir içindeki taşımacılık yapan dolmuşlar için yeni karar!

Şehir içinde hemen her gün sıklıkla kullandığımız dolmuşlar için yeni bir karara daha imza atıldı ve bu esnafın bugüne kadar ödediği vergilendirme usulünde değişikliğe gidileceği açıklandı.

Karara göre, dolmuşçu esnafının, talep etmeleri halinde, katma değer vergilerini (KDV) hasılat esaslı vergilendirme usulüne göre beyan edip ödeyebileceği duyuruldu.

Söz konusu vergilendirme değişikliğine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Karara göre, şehir içinde yolcu taşımacılığı faaliyetinde bulunan ve hasılatlarının tamamını elektronik ücret toplama sistemleri aracılığıyla elde eden dolmuş işletmelerinin de talep etmeleri durumunda KDV'lerini hasılat esaslı vergilendirme usulüne göre beyan edip ödemeleri mümkün hale getirildi.

Bu kararla bu işletmelerin hasılatlarına uygulanacak vergi oranı yüzde 1,5 olarak belirlendi.


Geri Dön