22 / 07 / 2024

istanbul surları restorasyonu

istanbul surları restorasyonu

Amerikalı Sarai Sierra'nın cesedinin bulunmasıyla gündeme gelen İstanbul'un tarihi surları, acil olarak kapsamlı bir restorasyon çalışması ve çevre düzenlemesine ihtiyaç duyuyor

İstanbul'un surlarında büyük tehlike! Surlardaki derin çatlaklar korku yaratıyor!

İstanbul surlarının çökme tehlikesi ile karşı karşıya olduğu yeniden gündeme geldi. Güvenlik sorunu sebebiyle insanların gezmeye çekindiği tarihi surların turizme kazandırılması için ise çalışmalar ise tüm hızıyla sürüyor.

İstanbul'un yeni millet bahçesi için geri sayım başladı! Kara Surları Millet Bahçesi açılıyor!

Mega kent İstanbul'un yeni millet bahçesi için geri sayım başladı... Merakla beklenen Fatih Kara Surları Millet Bahçesi'nin ilk etabı yakında hizmete açılıyor.

İstanbul Surları Yapı İnşaat Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul Surları Yapı İnşaat Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Gaziosmanpaşa'da AbdulMunem Abra Alqun ve Ragab Alfayturı ortaklığında kuruldu.

Tarihi İstanbul surları depremde ikiye yarıldı!

İstanbul'da öğle saatlerinde meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremden etkilenen yapıların arasında İstanbul Surları da bulunuyor

İstanbul'daki çeşmelerin restorasyonu için yeniden ihale yapılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beyoğlu'ndaki 450 yıllık Yanıkkapı Çeşmesi restorasyonunda yaşanan yıkım skandalı üzerine idari ve adli işlem başlattı. İstanbul'da 113 çeşmenin restorasyonu için açılan ihaleyi alan firma ile sözleşme feshedilecek. Yeniden ihaleye çıkılması bekleniyor.

16 asırlık tarihi İstanbul surları tehlike altında!

Mega kentİstanbul'un fethinin sembolleri arasında yer alan ve dünyanın en uzun tarihi eserleri arasında gösterilen İstanbul surları, 'istilacı' bitkilerin tehdidi altında.

Mimarlar, İstanbul surlarını yerinde inceledi!

Sur Çelik Kapı, hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi. İstanbul’un tarihi surlarını gezen mimarlar, Ortaçağ’dan günümüze kadar gelen İstanbul surlarını yerinde inceleme şansı yakaladı.

İznik Surları 4.5 milyon TL'ye restore edilecek!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin en uzun ikinci suru olan İznik surlarının restore edileceğini açıkladı. İznik surlarının en gösterişli kapısı olan İstanbul Kapı restorasyonu için 4,5 milyon lira harcanacak.

İstanbul Surları'nın tahrip edildiği iddiaları TBMM'de!

İstanbul Surları'nın belediyeye ait sosyal tesis alanının genişletilmesi nedeniyle tahrip edildiği iddiaları meclis gündemine taşındı. Konu hakkında CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş soru önergesi hazırladı..

İstanbul'daki tarihi surların restorasyonu mecliste!

İstanbul'daki tarihi surların restorasyon ve bakım çalışmalarına ilişkin CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci soru önergesi hazırladı. Yedekci sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu..

İstanbul Surları'ndaki tahribatlar meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, İstanbul Surları'ndaki tahribatlara ve alınan önlemlere ilişkin soru önergesi hazırladı. Yarkadaş sorularını Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya sordu.

Kadifekale surlarının restorasyonu tamamlandı!

Kadifekale surlarını restore ederek koruma altına alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Pagos Dağı’nda yaptırılan tarihi surların kentin gece siluetinde algılanabilmesi için aydınlatma projesini hayata geçiriyor.

İstanbul'un Surları'nda beklenen temizlik başladı!

İstanbul’un surları uyuşturucu çetelerinin ve evsizlerin mekânı olmuş, bir çöplüğü andıran tarihi yapı içler acısı duruma gelmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi surlarda kapsamlı bir temizlik başlattı...

istanbul surları restorasyonu Haberi

istanbul surları restorasyonu

ABD'li Sarai Sierra'nın cesedinin bulunmasıyla gündeme gelen İstanbul'un tarihi surları, acil olarak kapsamlı bir restorasyon çalışması ve çevre düzenlemesine ihtiyaç duyuyor.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluk alanında bulunan tarihi surlar, karanlık, kirli ve yıkık görüntüleriyle dikkati çekiyor. Evsizlerin barınağı haline gelen ve güvenlik sorunu nedeniyle insanların gezmeye çekindiği tarihi surların turizme kazandırılması için elden geçirilmesi gerekiyor.


İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'da tarihi surların Kara Surları, Haliç Surları ve Marmara Surları olmak üzere üçe ayrıldığını, uzunluk ve tarihi açıdan da surların büyük öneme sahip olduğunu belirtti.


Marmara Surları'nın son dönemde önem kazanmaya başladığını çünkü surların tehlikeli hale geldiğini ifade eden Bilgili, sözlerini şöyle sürdürdü: "Surlarda bir acilen yapılması gereken, bir de hemen başlanılması gereken ama uzun...