04 / 05 / 2024

İstanbul Tasarım Merkezi kuruluyor

İstanbul Tasarım Merkezi kuruluyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Haydarpaşa Limanı'nın ve Sultan Abdulhamid'in İstanbul-Bağdat tren yolunu yapmak için inşa ettiği garın da içinde olduğu bölgeyi, İstanbul Tasarım Merkezi yapıyoruz." diye açıklama yaptı. 

Byf İstanbul Tasarım Mimarlık Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Byf İstanbul Tasarım Mimarlık Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Gaziosmanpaşa'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Bünyamin Demir tarafından kuruldu.

Vives İstanbul Tasarım Ve Mimarlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vives İstanbul Tasarım Ve Mimarlık Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de Doğukan Çelebi, Nurullah Düğdü, Samed İskender ve Onut Atasever ortaklığında kuruldu.

İFM'de inşa edilen Merkez Binası'nın tasarımı için ikinci ihale!

İstanbul Finans Merkezi’nde inşa edilecek Merkez Bankası binasının tasarımında değişiklik yapıldı. İlki için düzenlenen mimari yarışmayı Alman HPP firması kazanmıştı. Yeni tasarım ise “davet” usulüyle, Cumhurbaşkanlığı Sarayı mimarı Şefik Birkiye tarafından yapıldı...

2. Kentsel Tasarım Sempozyumu başladı!

“İstanbul” konusuyla başlatılan Kentsel Tasarım Sempozyumu, Beşiktaş Mustafa Kemal Merkezi’nde düzenleniyor. Sempozyum iki gün boyunca devam edecek.

Bursa'da Hasan Sözüneri Mimarlık Tasarım Merkezi oldu!

Bursa'da 1982 yılında kurulan  Hasan Sözüneri Mimarlık, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Tasarım Merkezi olarak kabul edildi...

Eskişehir Tasarım ve İnovasyon Merkezi'nin temeli atıldı!

Eskişehir Tasarım ve İnovasyon Merkezi (ETİM) binasının temel atma töreni gerçekleştirildi.

Haydarpaşa Tasarım Merkezi kuruluyor!

AK Parti İBB Başkan Adayı Yıldırım, UNESCO'nun tasarım şehri ilan ettiği İstanbul'da, bu amaçla "Haydarpaşa Tasarım Merkezi"nin kurulduğunu belirterek, burada üretilecek "Designed in Istanbul", "Inspired in İstanbul" logolu ürünlerin, dünya raflarını süsleyeceğine dikkati çekti...

Binali Yıldırım: İstanbul Haydarpaşa'ya tasarım merkezi kuruyoruz!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Haydarpaşa Limanı'nın ve Sultan Abdulhamid'in İstanbul-Bağdat tren yolunu yapmak için inşa ettiği garın da içinde olduğu bölgeyi, İstanbul Tasarım Merkezi yapıyoruz." diye açıklama yaptı. 

Tago Architects tasarım merkezi oldu!

Mimar Gökhan Aktan Altuğ önderliğindeki Tago Architects; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ülke ekonomisinin uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir yapıya kavuşturulması hedefiyle ortaya koyduğu teşvik desteğini alarak “Tasarım Merkezi” unvanını aldı. 

Ergün Mimarlık,“Tasarım Merkezi” oldu!

Ergün Mimarlık, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı “Tasarım Merkezi” unvanını almaya hak kazandı. Ergün Mimarlık, kurulduğu yıldan itibaren konut, iş merkezi, alışveriş merkezi gibi geniş bir yelpazede mimarlık ve iç mimarlık hizmeti veriyor.

Ideal Standard’dan Dubai'ye Banyo Tasarım Merkezi!

Dünya devi Ideal Standard, banyo ve mutfak armatürlerinden seramik ürünlere, banyo mobilyasından akrilik ürünlere varıncaya kadar yüzlerce ürünü kullanıcıların beğenisine sunduğu “Banyo Tasarım Merkezi”ni Dubai’de açtı.

Selçuk Belediyesi Kültür Merkezi Proje Tasarım Yarışması sonuçlandı!

Selçuk Belediyesi Kültür ve Gençlik Merkezi Mimari Proje Tasarım Yarışması sonuçlandı. Serbest, ulusal ve tek kademeli olarak yapılan yarışmada 299 adet şartname satın alındı.

Türkiye’de 500 tasarım merkezi açılacak!

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, tasarım ve endüstrinin birleşmesini sağlamayı ve küresel tasarım ofisleri için İstanbul’u bir hub haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

İstanbul Tasarım Merkezi kuruluyor Haberi

İstanbul Tasarım Merkezi kuruluyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen İstanbul Tasarım Zirvesi'nin açılışında, İstanbul'un tarihiyle ilgili bilgi veren Yıldırım, Marmaray'a başlamadan önce yapılan kazılarda İstanbul'un tarihiyle ilgili kalıntılara ulaşıldığını ifade etti. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Yıldırım, "Eğer o kazıcı arkeologları kendi haline bıraksak Marmaray'ı yapamayacaktık. Kazıyorlar 10'uncu, 9'uncu, 8'inci asır. İstanbul, Marmaray'ı bekliyor... 5,5 yıl kazılarla İstanbul'un tarihini ve zenginliklerini ortaya çıkardık. Başlangıçta arkeologlara kızıyordum, ne yalan söyleyeyim. Sonradan yapılan işin çok güzel olduğunu gördük ve onlara hak verdik. Şimdi 35 bin civarında obje Yenikapı'da kurulacak çok güzel bir müzede sergilenecek. Bütün dünyanın ve İstanbulluların beğenisine orada sunacağız." dedi. 

İstanbul'un tasarım şehri olduğunu sözlerine ekleyen Yıldırım, şunları ifade etti;

"İstanbul tasarım şehri. UNESCO tarafından 2017 tarafından kabul edilmiş. Tasarlamak, her şey...