02 / 05 / 2024

Haydarpaşa Tasarım Merkezi kuruluyor!

Haydarpaşa Tasarım Merkezi kuruluyor!

AK Parti İBB Başkan Adayı Yıldırım, UNESCO'nun tasarım şehri ilan ettiği İstanbul'da, bu amaçla "Haydarpaşa Tasarım Merkezi"nin kurulduğunu belirterek, burada üretilecek "Designed in Istanbul", "Inspired in İstanbul" logolu ürünlerin, dünya raflarını süsleyeceğine dikkati çekti...



AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Haliç Kongre Merkezi'nde gazete ve haber ajanslarının ekonomi müdürleriyle sohbet toplantısı düzenledi.

Bakanlığı ve Başbakanlığı sırasında İstanbul'un altyapısına dokunduğunu anımsatan Binali Yıldırım, şunları söyledi; 

"Şimdi de gönüllere ve ekonomiye dokunmak için İstanbul'dayım. 500 bin kişiye iş sağlayacak altyapı için İstanbul'dayım. Ekonominin altyapısına doğru dokunuşlar yaparak 500 bin kişiye istihdam sağlanmasının yolunu açacağız. Sadece üç projemiz bile 78 bin kişiyi iş sahibi yapacak. Yerel yönetimin doğru noktalara temas ederek, şehrin rekabetçi yönüne yönelik projeleri hayata geçirmesi, yarattığı öncü projeleri tetiklemesi, ekonomide çarpan etkisi yapıyor. Yani bir noktaya yapılan yatırım, başka yatırımların öncüsü ve tetikleyicisi olarak, etkilediği diğer sektörler neticesinde çarpan etkisiyle ekonomide büyüme sağlıyor.

Bir madene ulaşmak istiyorsanız dinamitleri doğru yerleştirmelisiniz. İstanbul 5 yıl sonunda üniversiteden mezun olan her gencimizin rahatlıkla iş bulabildiği, hane gelirlerinin arttığı bir kent olacak. Doğru hamleler yaparak hedefe ulaşabiliriz. Bugüne kadar verdiğim her sözü fazlasını yerine getirmiş birisiyim. İstanbul'u dünyanın merkezi yapmayı hedefliyoruz."

Haydarpaşa Tasarım Merkezi kuruluyor!

 "Designed in Istanbul", "Inspired in İstanbul" logolu ürünler, dünya raflarını süsleyecek"

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre;  Yıldırım, UNESCO'nun tasarım şehri ilan ettiği İstanbul'da, bu amaçla "Haydarpaşa Tasarım Merkezi"nin kurulduğunu belirterek, burada üretilecek "Designed in Istanbul", "Inspired in İstanbul" logolu ürünlerin, dünya raflarını süsleyeceğine dikkati çekti.

Türkiye'nin tekstili, ayakkabısı, elektronik üretimi, takı ve kuyum ürünlerinin, dünyanın dört bir yanından gelen yabancı ve yerli tasarımcılar tarafından Haydarpaşa Tasarım Merkezi'nde tasarlanacağını belirten Yıldırım, şunları kaydetti:

"Tasarım merkezi, kurulacağı alan Harem'den başlayarak Haydarpaşa Garı'na kadar uzanan Haydarpaşa Limanı ve çevresine kadar olan bölgeyi kapsıyor. Tasarım Merkezi projesi kapsamında, mevcut yapılar dönüştürülerek kültür ve sanat merkezleri, tasarım atölyeleri, konferans salonu, sergi alanı gibi işlevleriyle kente yeniden kazandırılacak. Ayrıca yüzen sahnede konser, gösteri, oyun ve çeşitli etkinlikler, kentliye İstanbul boğazı manzarası eşliğinde sunulacak.

Proje alanının tarihi ve mimari yapısını yansıtan fakat artık kullanılmayan konteyner, vagon gibi birimler yarı kapalı ve açık mekanlara dönüştürülerek eğitim, üretim, festival gibi etkinliklere ev sahipliği yapacak. Böylece açık mekan kullanımı da zenginleştirilecek. Açık alanlar aktivite odakları, sanat ve üretim aksı, ticaret aksı olarak planlanmış ve sanat atölyeleri, el sanatları satış birimleri, alışveriş sokakları, gibi fonksiyonları içeren kentsel aktivite mekanları olarak tasarlanacak."
 


Geri Dön