30 / 04 / 2024

İstanbul tekel depoları

İstanbul tekel depoları

1965 yılında Sami Serozan isminde bir hayırsever, Dolapdere'de bulunan 17 bin metrekarelik inşaat sahası olan binayı Darüşşafaka Cemiyeti'ne hibe etmiş. Tekel'in depo olarak kullandığı bina, 12 milyon lira değerindeymiş.

İBB ile büfe işletmecileri arasındaki zam tartışmasında taraflar masada!

İBB'nin gazete ve ürün satış büfelerine yaptığı yüzde 500 oranındaki zam ile ilgili taraflar uzlaşmak amacıyla masaya oturdu. İstanbul Tekel ve Gazete Bayileri Odası Başkanı Karasu, görüşmelere ilişkin "Uzlaşmadan yanayım, bekleyip göreceğiz" dedi. 

Gazete büfelerinden İBB'ye: 300 bin TL neye göre belirlendi?

İstanbul Tekel ve Gazete Bayileri Odası Başkanı Ferihan Karasu, İBB'nin büfe kiraları zammına ilişkin, “İBB büfeler için ‘Bir yandan ihaleye çıkılacak’ diyor bir yandan 300 bin TL’ye kadar para istiyor. İhale olmadan bu bedel nasıl belirlendi?” diye konuştu.

Gazete bayilerinin yüzde 560 kira zammı tepkisi!

İBB, gazete satış büfelerinin kiralarına yüzde 560'a varan zam yaptı ve yenileme için büfelere 300 bin TL'ye kadar maliyet çıkacağını duyurdu. İstanbul Tekel ve Gazete Bayileri Odası Başkanı Ferihan Karasu, "Bu paraları ödememizin imkânı yok. İmamoğlu'ndan 1 aydır randevu talebim var. Onu yanılttıkl

Büfecilerden İBB önünde yüksek zam protestosu!

İstanbul Tekel-Gazete Bayileri Esnaf Odası üyeleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin büfe kiralarına yaptığı yüksek zammı protesto etti.

Amasya Taşova TOKİ Konutları'nın inşaatı tamamlanıyor!

Amasya Taşova'da Tekel depoları ile Kapalı Spor salonu arasında, 158 Adet Konut ve 1 Adet Ticaret Merkezi İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi yapım işi kapsamında yapılan 500 takvim günü içinde tamamlanması planlanan TOKİ konutları inşaatı sürüyor.

Cevizli Tekel Fabrikası'na ilişkin 2 soru meclis gündeminde!

İstanbul Kartal'daki Cevizli Tekel Fabrikası'nın bir özel üniversiteye bedelsiz olarak tahsisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakan konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kartal Cevizli Tekel Fabrikası üniversite mi oluyor?

İstanbul Kartal'da bulunan eski Cevizli Tekel Fabrikası'nın arazisi CHP'li belediyenin ve halkın park olsun talebine rağmen, eski AKP'li bakanın Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu için vakıf üniversite alanına dönüştürüldü.

Adıyaman Besni'ye sosyal kampüs geliyor!

Yenikent’te yıllardır atıl vaziyette duran Tekel Depoları için Besni Kaymakamlığı harekete geçti. Atıl vaziyette ki depoların yerine içerisinde anfi tiyatro, kapalı olimpik havuz, gençlik merkezi gibi çok sayıda bölümün olacağı Sosyal alan oluşturulacak.

Kula Meslek Yüksek Okulu'nun inşaatı başlıyor!

Celal Bayar Üniversitesi Kula Meslek Yüksek Okulunun yeni kampüsüne kavuşması çalışması için geri sayım başladı. Kula Meslek Yüksek Okulu Yeni TEKEL Depoları olarak adlandırılan ve 21 Bin 732 Metrekare alana Üniversite binası ve cami yapılacak.

1939 yılında kömür depoları Kuruçeşme'den kaldırılacak!

1939 yılında müstakbel İstanbul Limanı'nın Haydarpaşa'da inşasına karar verilmesinden sonra Kuruçeşme'deki kömür depolarının nakli gündeme gelmiş. Dönemin hükümeti, kömür depolarını da liman mıntıkasında bulunmasını istemiş.

1936 yılında Kuruçeşme'deki kömür depoları başka yere kaldırılacak!

1936 yılında İstanbul Belediyesi, Kuruçeşme'deki kömür depolarını başka yere kaldıracakmış. Depolar için uygun bir arazi arayan belediye, depoları Anadoluhisarı'nda yıkık yalılar arasında bir mıntıkaya taşımayı düşünüyormuş.

Seyhan'daki tekel arsasının imar değişikliği iptal edildi!

Tekel arsası konusu için olağanüstü toplanan Seyhan Belediye Meclisi, arsa sahibine 16 milyonluk rant sağlayacak karardan döndü.

Seyhan'da tekel arazine AVM kararı iptal edildi!

Seyhan ilçesine bağlı Döşeme Mahalle si'nde bulunan Tekel fabrikasının olduğu alana AVM yapılmasıyla ilgili karara gelen itirazlar üzerine Seyhan Belediye Meclisi olağanüstü toplandı. Tekel arazisine yapılması planlanan AVM kararını oy birliğiyle iptal et

İstanbul tekel depoları Haberi

İstanbul tekel depoları



FABRİKATÖR Sami Serozan'ın Darüşşafaka'ya bıraktığı, Dolapdere'de bulunan ve halen Tekel'in depo olarak kullandığı, senelik 900 bin lira iratlı binası.


12 milyonluk binasını Darüşşafaka'ya hibe etti.


Hayırseverlik rekoru kıran iplik fabrikatörü imzayı atarken, ''bu zevki ne içki, ne de kadında buldum.'' dedi.


65 yaşındaki iplik fabrikatörü, Tekstil Mühendisi Sami Serozan, Dolapdere'de Tekel Deposu olarak kullanılan 12 milyon lira değerindeki gayrimenkulünün mülkiyetini Darüşşafaka Cemiyeti'ne bağışlarken, hayırseverlik rekorunu kırmış ve ''hayatımın en mesut anını yaşıyorum. Bu zevki ne içkide ne de kadında buldum'' demiştir.

  Darüşşafaka Cemiyeti'nde yapılan devir sırasında, şahitlikleri Falih Rıfkı Atay işe Haluk Şaman yapmışlardır.

  

  NİÇİN DARÜŞŞAFAKA


  Evli, iki çocuk ve iki...