02 / 05 / 2024

istanbul turizmi ne durumda

istanbul turizmi ne durumda

Sultanahmet, Karaköy, Kadırga şantiye gibi. Hanlar, apartmanlar hatta konaklar butik otele dönüştürülüyor. Ancak İstanbul’a gelen mevcut turist sayısının bu kadar çok oteli doldurması mümkün değil.

İstanbul'a en çok Almanlar geliyor!

İstanbul'a en çok Almanlar geliyor. İstanbul'a gelen yabancı sayısı geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında yüzde 13 arttı, ekim ayında gelişler geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13,4 artış gösterdi.

İstanbul turizminin büyümesi otellerdeki doluluk oranlarına yansımıyor!

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliğinden (TUROB): "İstanbul’a gelen turist sayısı çift haneli büyüyor ancak bu büyüme otellerin doluluk oranlarına ve fiyatlara arzu edildiği kadar yansımıyor"

İstanbul'a gelen turist sayısında artış yaşandı!

İstanbul'a gelen turist sayısında artış yaşandı. Kente bu yılın ilk 9 ayında gelen yabancı turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13 artarak 9 milyon 10 bin 233 oldu.

İstanbul bu yıl 11.3 milyon turist ağırlamayı hedefliyor!

İstanbul bu yıl 11.3 milyon turisti ağırlayarak, Londra ve Paris’in ardından Avrupa’da üçüncü sırada yer alacak. Dünyanın en hızlısı İstanbul, 2016’da 16 milyon turistle Paris’i sollayacak.

Turizm sektörü 5 ayda 2,5 milyar liralık teşvik aldı!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma tarafından derlenen verilere göre, turizm sektörüne yılın ilk 5 ayında 148 proje için 2,5 milyar liralık yatırım teşviği verildi.

İstanbul'a ilk 5 ayda 4 milyon 292 bin 582 turist geldi!

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul'a yılın ilk 5 ayında, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 8 artışla 4 milyon 292 bin 582 turist geldi.

Kanal İstanbul yapılırsa İstanbul'a ne olur? Buğra Gökce 10 maddede açıkladı! 

Son zamanlarda Kanal İstanbul'daki son durum sık sık merak konusu oluyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Buğra Gökce, X sosyal medya hesabından 'Kanal İstanbul yapılırsa İstanbul'a ne olur?' diyerek bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Borsa İstanbul güne nasıl başladı? BIST 100 yükseldi mi? Yatırımcılar bu rakamlara göz atın!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksinin yeni güne nasıl başladığı yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Peki Borsa bugün yükseldi mi? İşte ayrıntılar...

Dün rekor kıran Borsa İstanbul bugüne düşüşle başladı!

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi dün yüzde 2,69 artışla günü 5.732,86 puandan kapatarak tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleştirmişti. Bugüne ise yüzde 0,14 düşüşle 5.725,06 puandan başladı.

Borsa İstanbul güne nasıl başladı?

Borsa İstanbul'un güne nasıl başladığı yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Peki, Borsa İstanbul 6 Haziran'da güne nasıl başladı? İşte detaylar...

Harvard mezunu profesör İstanbul depremini açıkladı: Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak? 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketinin ardından İstanbul depremi yeniden gündem oldu. Harvard mezunu profesör İstanbul depremi ile ilgili konuştu. Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak? 

Uzman isimden uyarı geldi! Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak? İşte detaylar!

İstanbul depreminin ne zaman olacağı merakla araştırılıyor. Uzman isimlerinden uyarılar gelmeye devam ediyor. İşte detaylar!

Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak? Sosyal medyada 7 Mart iddiası! Deprem uzmanları peş peşe açıkladı...

Kahramanmaraş merkezli büyük yıkıma neden olan depremler, Türkiye'nin deprem bölgesi olduğunu ve deprem riskli bölgeleri yeniden gündeme getirdi. Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak? Sosyal medyada 7 Mart iddiası! Deprem uzmanları peş peşe açıkladı...

Marmara fayı en az 7,2 büyüklüğünde deprem üretecek! İstanbul'u ne bekliyor? Buz kestiren İstanbul depremi açıklaması...

Marmara fayı en az 7,2 büyüklüğünde deprem üretecek! İstanbul'u ne bekliyor? Buz kestiren İstanbul depremi açıklaması...

TOKİ İstanbul kura sonuçları! TOKİ İstanbul kura ne zaman 2023? TOKİ İstanbul kura ne zaman açıklanacak?

TOKİ İstanbul kura sonuçlarının ne zaman açıklanacağı milyonlarca kişinin gündemini oluşturuyor. Peki “TOKİ İstanbul kura ne zaman 2023?” İşte detaylar!

2023 TOKİ İstanbul kura sonuçları! TOKİ İstanbul kura ne zaman 2023? İstanbul TOKİ kura çekilişi ne zaman 2023?

TOKİ İstanbul kuralarının ne zaman yapılacağı merakla sorgulanmaya devam ediyor. İşte 2023 TOKİ İstanbul kura sonuçlarına dair detaylar!

'Kanal İstanbul'a ne zaman başlanacak?' sorusuna bakanlıktan yanıt!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı “Kanal İstanbul projesine ne zaman başlanacak?” sorusuna yanıt verdi. Peki Kanal İstanbul ne zaman başlayacak? İşte merak edilen o sorunun cevabı...

Borsa İstanbul güne yüzde 0,16 düşüşle başladı! 

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,16 düşüşle 3.928,08 puandan başladı. İşte ayrıntılar...

Borsa İstanbul güne nasıl başladı? Borsa İstanbul’da son durum ne?

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, bugüne yüzde 0,31 artış ile birlikte 3.892,54 puandan başladı. İşte detaylar…

istanbul turizmi ne durumda Haberi

istanbul turizmi ne durumda

İstanbul, özellikle son iki yılda otel yatırımları açısından şantiyeye döndü. Özellikle tarihi yarımada otel yapımında zirve yaptı. Sultanahmet, Karaköy, Kadırga şantiye gibi. Hanlar, apartmanlar hatta konaklar butik otele dönüştürülüyor. Ancak İstanbul’a gelen mevcut turist sayısının bu kadar çok oteli doldurması mümkün değil.


Resmi verilere geçtiğimiz yıl yaklaşık 12 milyon turist İstanbul’u ziyaret etti. İstanbul dünya çapında bir turizm destinasyonu olarak ziyaretçi sayısı her geçen yıl artıyor. Ancak mevcut otel inşaatlarına bakınca ortaya garip bir tablo çıkıyor. Çünkü bu kadar çok otel ancak Paris ya da Londra’ya gelen turist kadar turist gelirse doldurulabilir.


Bu düşündürücü tespitler Özel Belgeli ve Nitelikli Butik Otelciler Birliği Derneği (ÖZBİ) Başkanı Ufuk Arslan’a ait.


YATAKLAR BOŞ


ÖZBİ Başkanı Ufuk Arslan’a göre, resmi rakamlardan yola çıkılarak bir hesaplama yapılırsa otelcilik...