15 / 05 / 2024

İstanbul Üniversitesi tarihi kapısı

İstanbul Üniversitesi tarihi kapısı

Türkiye’nin en eski yükseköğrenim kurumu İstanbul Üniversitesi’nin Beyazıt kampüsündeki tarihi ana giriş kapısı restore edildi. 6 ay süren restorasyon çalışmalarından sonra kapının orijinalinde yer alan Sultan Abdülaziz’in tuğrası da gün yüzüne çıktı...

Sarıyer'deki Bilezikçi Çiftliği restore edilecek!  

İstanbul Sarıyer'deki Bilezikçi Çiftliği restore edilecek. İstanbul Üniversitesi tarihi yapının restorasyon çalışmaları için hazırlıklara başladı. 

TİMDER, İstanbul Üniversitesi'yle işbirliği yaptı!

TESİSAT İnşaat Malzemecileri Derneği (TİMDER), yapı malzemeleri sektörüne nitelikli işgücü kazandırmak amacıyla, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ile birlikte 2014 yılından itibaren başlattığı işbirliğine bir yenisini daha ekledi.

Eskişehir'de tarihi mekanların restorasyonu tamamlandı!

İstanbul'da tarihi dokunun yok edildiğine ve sinema ile tiyatro salonlarının kapatıldığına tanıklık edince, her sokağında bir sanat eserini bulunduran Eskişehir geliyor insanın aklına.

Nef İş GYO Inİstanbul teslim tarihi!

Nef İş GYO Inİstanbul teslim tarihi 2018 yılı olarak belirlendi. Dairelerin 320 bin TL'den başlayan fiyatlarla satıldığı proje 411 bin 941 metrekare inşaat alanından meydana geliyor.

Atakent Tema İstanbul teslim tarihi!

Artaş, Öztaş, Mesa, Kantur imzasıyla hayata geçirilen Tema İstanbul Atakent projesi Halkalı- Atakent’te inşa ediliyor.Atakent Tema İstanbul teslim tarihi haberimizin içinde yer alıyor.

Davutpaşa Inİstanbul teslim tarihi!

İş GYO ve Nef tarafından hayata geçirilen proje Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü'nün karşısında yükseliyor. Davutpaşa Inİstanbul teslim tarihi olarak 2018 yılı 2. yarısı belirlendi.

İş GYO Nef Inİstanbul teslim tarihi!

Dumlupınar Caddesi’ne 600 metre mesafede hayata geçirilen İş GYO Nef Inİstanbul teslim tarihi 2018 yılı olarak belirlendi. Projenin lansmana özel satışları 15 Mayıs Cuma gününe kadar devam edecek.

Sur Yapı Axis İstanbul teslim tarihi!

İstanbul Avrupa Yakası’nda hayata geçirilen Sur Yapı Axis İstanbul projesinde ofis fiyatları 327 bin dolardan başlangıç gösteriyor. Sur Yapı Axis İstanbul teslim tarihi 2016 olarak belirlendi.

Axis İstanbul teslim tarihi!

İstanbul Bayrampaşa'da inşa edilen projede ofislerin alanları 74 metrekareden başlangıç gösteriyor. Proje Vatan Caddesi-Aksaray'a 2 dakika uzaklıkta bulunuyor. Axis İstanbul teslim tarihi 2016 yılı Ağustos ayında yapılması planlandı.

Topkapı In İstanbul teslim tarihi!

İş GYO ve Nef tarafından inşa edilen In İstanbul Topkapı'da 3 bin 565 daire ile 16 ticari ünite bulunuyor. Projede toplam 4 bağımsız birim yer alıyor. İşte Topkapı In İstanbul teslim tarihi...

NEF İş GYO İn İstanbul teslim tarihi!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile NEF'in ortaklığıyla yükselen projede 16 adet ticari üniteden meydana geliyor. NEF İş GYO İn İstanbul teslim tarihi 2018 yılının ikinci yarısında yapılacak.

Topkapı Inİstanbul teslim tarihi!

Topkapı Inİstanbul teslim tarihi 2018 yılının 2. yarısı olarak belirlendi. Toplamda 4 bölümün yer aldığı proje 2 bodrum + zemin + 18 + çatı katlı bloklardan meydana geliyor.

İnn Levent İstanbul teslim tarihi!

5 blok şeklinde yükselen projede stüdyo dairelerin alanları 59 metrekare olarak belirlendi. Projede toplam 130 adet daire yer alıyor. İnn Levent İstanbul teslim tarihi 2016 yılı Temmuz ayı olarak belirlendi.

İstanbul Üniversitesi tarihi kapısı Haberi

İstanbul Üniversitesi tarihi kapısı


İstanbul Üniversitesi’nde başlatılan restorasyon çalışmalarında, tarihî kapının orijinalinde yer alan Sultan Abdülaziz’in tuğrası da ortaya çıkarıldı.


Eski adıyla Darülfünun olan ve Türkiye’nin en eski yükseköğrenim kurumu İstanbul Üniversitesi’nin Beyazıt kampüsündeki tarihi ana giriş kapısı restore edildi. Yaklaşık 6 ay süren restorasyon çalışmalarından sonra kapının orijinalinde yer alan Sultan Abdülaziz’in tuğrası da gün yüzüne çıktı. Kapıda bulunan İstanbul Üniversitesi yazısının önüne ‘T.C.’ ibaresi, üniversite amblemi de yazının sonuna eklendi. İstanbul Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı tarafından ayrılan bütçe ile, Akka Mimarlık tarafından sürdürülen tarihi kapının restorasyon ve konservasyon çalışmasında; cephe temizliği, taş onarımlar, kimyasal sağlamlaştırma, kalem işi süslemeleri de yapıldı. Kapının ön ve arka kısmındaki tuğralar, orijinalinde olduğu gibi altın varaklarla da yenilendi. 15 kişilik bir ekibin görev aldığı...